Χαμηλότεροι και από το 2011 είναι σήμερα οι μισθοί των υγειονομικών.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, σε πολλές περιπτώσεις, οι μισθοί των υγειονομικών είναι χαμηλότεροι και από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για "το απόλυτο αντικίνητρο προσέλκυσης και παραμονής εργαζόμενων στο Δημόσιο Συστημα Υγείας".

Όπως αναφέρει, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 7Κ με 5 χρόνια καθυστέρηση, από τα οποία παρατηρούνται τα εξής:

  • Πολλοί επιτυχόντες αρνούνται τις θέσεις μακριά από το τόπο της οικογενειακής κατοικίας όταν ενημερώνονται για τους μισθούς.
  • Πάρα πολύ υποψήφιοι, που σήμερα εργάζονται ως επικουρικοί σε νοσοκομεία που βρίσκονται κοντά στο σπίτι των γονέων, δεν αποδέχονται τις μόνιμες θέσεις μακριά από το σπίτι τους, γιατί ο μισθός δεν φθάνει ούτε για το νοίκι του σπιτιού.
  • Εργαζόμενοι μόνιμοι ή συμβασιούχοι που έχουν απηυδήσει από τα ακριβά νοίκια, συμμετείχαν στο διαγωνισμό για να πιάσουν δουλειά σε νοσοκομεία κοντά στα σπίτια των γονιών τους για να τα βγάζουν πέρα.

 

Νοσοκομείο Ρόδου

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει πως υπάρχει ανακύκλωση του ιδίου προσωπικού σε κάθε νέα προκηρύξη.

Αναφέρει ως παράδειγμα το νοσοκομείο της Ρόδου, το οποίο έχει σοβαρότατες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και άλλες ειδικότητες:

Η προκήρυξη 7Κ προβλέπει 22 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού Έφυγαν 13 υπάλληλοι που προσελήφθησαν σε άλλα νοσοκομεία με την ίδια προκήρυξη. Φεύγουν από το νοσοκομείο Ρόδου λόγω ακριβής ζωής...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος
Festival Alzheimer 2024