Ένας χειρουργός στην Αγγλία πραγματοποίησε επέμβαση με ένα μαχαίρι τσέπης που συνήθως χρησιμοποιεί για να κόβει κανείς φρούτα. Ο γιατρός χρησιμοποίησε το εργαλείο πολλαπλών χρήσεων για να ανοίξει το στήθος, μετέδωσε το BBC.

Ο ασθενής ή η ασθενής, όπως μετέδωσε το BBC, επέζησε από την ασυνήθιστη επέμβαση.

Η κλινική στην πόλη Μπράιτον της νότιας Αγγλίας έκανε λόγο για επείγον περιστατικό. "Ήταν μια επείγουσα επέμβαση και ο γιατρός δεν μπορούσε να βρει αποστειρωμένο νυστέρι".

Παράλληλα, το νοσοκομείο τόνισε ότι οι ενέργειες του χειρουργού "δεν ήταν σύμφωνες με τη συνήθη πρακτική και δεν θα ήταν απαραίτητες". Το BBC επικαλέστηκε από εσωτερικά έγγραφα ότι οι συνάδελφοι είχαν βρει τη συμπεριφορά "αμφισβητήσιμη" και δήλωναν έκπληκτοι που ο γιατρός δεν μπορούσε να βρει νυστέρι. Η κλινική έχει ήδη επικριθεί για πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά.

"Με εκπλήσσει και με τρομάζει", δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο Graeme Poston, εμπειρογνώμονας σε θέματα κλινικής αμέλειας.

"Πρώτον, ένας σουγιάς τσέπης δεν είναι αποστειρωμένος. Δεύτερον, δεν είναι χειρουργικό εργαλείο. Και τρίτον, όλος ο κανονικός εξοπλισμός πρέπει να βρισκόταν εκεί".

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ερευνά ήδη τουλάχιστον 105 περιπτώσεις φερόμενης ιατρικής αμέλειας στον φορέα εκμετάλλευσης του νοσοκομείου και εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Γίνεται λόγος για αρκετούς θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων και για "κλίμα φόβου".

Το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θεωρείται χρόνια υπερφορτωμένο και υποχρηματοδοτούμενο.

Πηγές:
BBC-DPA

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να φάω υδατάνθρακες μετά την προπόνηση;
Αλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης: Φωταγώγηση γλυπτού ''Ομπρέλες'' με ροζ χρώμα
Παθολόγοι: Να αποσυρθεί η διάταξη για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία