Στις 85 ανέρχονται οι επηρεαζόμενες και περιοχές υψηλού κινδύνου για εμφάνιση κρούσματος λοίμωξης από ιό του Δυτικού Νείλου.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση του ΕΟΔΥ, επηρεαζόμενες περιοχές είναι οι Δήμοι με πρόσφατη καταγραφή τουλάχιστον ενός κρούσματος σε άνθρωπο κατά την τρέχουσα περίοδο. Περιοχές υψηλού κινδύνου οι Δήμοι στους οποίους δεν έχει καταγραφεί κρούσμα, αλλά συνδυάζονται παράγοντες κινδύνου για επικείμενη μετάδοση του ιού (εγγύτητα σε επηρεαζόμενες περιοχές / γεωμορφολογικά δεδομένα, τρέχοντα και ιστορικά επιδημιολογικά δεδομένα της λοίμωξης, διαθέσιμα δεδομένα επιτήρησης της κυκλοφορίας του ιού σε κουνούπια/ζώα, στην ευρύτερη περιοχή).

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, η "Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό των επηρεαζόμενων περιοχών από τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές", εκτιμά πως οι επηρεαζόμενες και οι περιοχές υψηλού κινδύνου είναι οι ακόλουθες:

Αιμοεπαγρύπνηση

Οι οδηγίες αιμοεπαγρύπνησης του ΕΟΔΥ είναι οι εξής:

Παροχή οδηγιών στους αιμοδότες, εάν εμφανίσουν πυρετό ή κάποιο άλλο από τα κλινικά συμπτώματα λοίμωξης από τον ιό ΔΝ, εντός διαστήματος 15 ημερών από την αιμοδοσία, να ενημερώσουν την υπηρεσία στην οποία αιμοδότησαν ανεξαρτήτως περιοχής.

Σε περίπτωση ενημέρωσης από αιμοδότη για εμφάνιση συμπτωμάτων μετά την αιμοδοσία, η αιμοδοσία προβαίνει στη δέσμευση της μονάδας και των παραγώγων της και γίνεται έλεγχος του δότη από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Αρμποϊών και Αιμορραγικών Πυρετών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δίαιτα MIND: Τι είναι και ποιοι πρέπει να την ακολουθήσουν
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινιάζει την κινητή μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην πλατεία Συντάγματος
Σε ποιες περιπτώσεις η μέτρηση της πίεσης δίνει λάθος αποτέλεσμα