Προβληματισμό για τις συνεχείς επιθέσεις σε γιατρούς και εργαζόμενους στο ΕΣΥ εκφράζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με αφορμή το περιστατικό στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, ο Μιχάλης Γιαννάκος σχολιάζει τα εξής:

"Κάτι πρέπει να γίνει με τη βία σε βάρος των υγειονομικών. Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσουν τα φαινόμενα βίας στις υγειονομικές μονάδες σε βάρος του προσωπικού. Ειδικά από Ρομά που δεν υπολογίζουν τίποτε.

Χθες απόγευμα, στο Κέντρο Υγείας Σπάτων προσήλθαν δύο άτομα, Ρομά υπο την επήρεια ουσιών. Ο ένας ήθελε συνταγογράφηση και ο δεύτερος περιποίηση αποστήματος στο αυτί. Ο γιατρός ανταποκρίθηκε αμέσως και έφυγαν ευχαριστημένοι.

Το βράδυ, επέστρεψαν με τραύματα και αίματα στα χέρια. Προφανώς κάπου συνεπλάκησαν.

Την ώρα που ο γενικός γιατρός έραβε τα τραύματα του ενός, ο άλλος έριξε μπουνιά στο πρόσωπο του γιατρού και του έσπασε τα γυαλιά. Κλήθηκε η αστυνομία. Ήρθαν τρεις αστυνομικοί που μαζί με το φύλακα του Κέντρου Υγείας έφαγαν πολύ ξύλο από τους δύο Ρομά.

Κλήθηκαν και άλλοι αστυνομικοί. Ήρθαν καμιά 15αριά και τους συνέλαβαν.

Το μισό Κέντρο Υγείας ανακαινίζεται. Το άλλο μισό το έσπασαν. Τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Κλειδώθηκαν μέσα σε ιατρείο οι συνάδελφοι νοσηλευτές και γιατροί να γλυτώσουν. Φρίκη. Προσπαθούσαν να σπάσουν τη πόρτα. 'Εσπασαν τραπέζια, πόρτες.

Ποιος μπορεί να δουλέψει σε τέτοιες συνθήκες τρόμου;

Αξιοσημείωτο ότι τον ένα, με τα τραύματα, τον έφεραν πίσω οι αστυνομικοί στο Κέντρο Υγείας και ο γιατρός που έφαγε το ξύλο του περιποιήθηκε, έραψε τις πληγές. Και μη χειρότερα.

Με τι κουράγιο να δουλέψουν οι συνάδελφοι; Κάτι πρέπει να γίνει με τους Ρομά. Πηγαίνουν πολλοί μαζί σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κσι βαράνε όποιον βρουν μπροστά τους"...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φυσικοί τρόποι να απαλλαχθείτε από τον πόνο
Οστεοπόρωση: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Ψωρίαση: Τα νέα φάρμακα και η αξία της ολιστικής αντιμετώπισης