Η Diorama Investments και η PharOS ανακοινώνουν την ολοκλήρωση στρατηγικής συναλλαγής κατά την οποία η Armira και η Viessmann Generations Group αποκτούν μειοψηφική συμμετοχή στη PharOS.

Ιδρυθείσα το 2002 με έδρα στην Αθήνα, η PharOS έχει αναδειχθεί σε εταιρεία με ηγετική παρουσία στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά, με πάνω από 470 πελάτες σε 115 χώρες. Η εταιρεία έχει λανσάρει με επιτυχία περισσότερα από 54 προϊόντα και διαχειρίζεται πάνω από 9.200 άδειες κυκλοφορίας παγκοσμίως.

Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πάνω από 100 ανεπτυγμένα αλλά και υπό ανάπτυξη προϊόντα τα οποία καλύπτουν θεραπευτικές κατηγορίες όπως η ογκολογία, κεντρικό νευρικό σύστημα, καρδιομεταβολισμός και χρόνιοι πόνοι. Η PharOS είναι μια κορυφαία B2B εταιρεία ανάπτυξης γενοσήμων φαρμάκων και φαρμάκων προστιθέμενης αξίας και ένας από τους λίγους ανεξάρτητους CDMO στην Ευρώπη.

Η Armira, της οποίας η επενδυτική δραστηριότητα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην φαρμακευτική αγορά αλλά και τις βιοεπιστήμες, μέσω της εν λόγω συναλλαγής αποσκοπεί στη συνεχή ανάπτυξη της PharOS και την περαιτέρω προώθηση του στρατηγικού οράματος και της δραστηριότητας της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για μια συναλλαγή η οποία αντανακλά τη δέσμευση της Armira και της Viessmann για την περαιτέρω ανάπτυξη της PharOS, την υποστήριξη των στρατηγικών της στόχων και την προώθηση της καινοτομίας της στην παγκόσμια φαρμακευτική αγορά.

Οι ιδρυτές και μέτοχοι πλειοψηφίας της PharOS – Στέλλα Κουκάκη, Θεόδωρος Παναγόπουλος και Παναγιώτης Παναγόπουλος – θα διατηρήσουν τον έλεγχο της εταιρείας και θα παραμείνουν σταθεροί στη δέσμευση τους να συνεχίσουν να υλοποιούν το στρατηγικό της όραμα.

Σε συνέχεια μιας διεθνούς διαδικασίας πώλησης, η Diorama Investments – ένα private equity fund, διαχειριστής του οποίου είναι η DECA Investments – μέτοχος της PharOS από το 2019 με καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξή της τα τελευταία πέντε χρόνια, αποχωρεί από το μετοχικό σχήμα της εταιρείας επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο διενεργεί συναλλαγές για εταιρείες μεσαίου μεγέθους στην Ελλάδα.

Η Morgan Stanley ενήργησε ως ο αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της PharOS και της Diorama Investments για την εν λόγω συναλλαγή, ενώ η Latham & Watkins ανέλαβε τον ρόλο του νομικού συμβούλου.

Η DECA Investments είναι μια ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, αδειοδοτημένη από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με υπό διαχείριση ενεργητικό της τάξεως των 348 εκατ. ευρώ .

Μέσω της διαχείρισης των επενδύσεων των δυο funds, Diorama I και Diorama II, στοχεύει στη δημιουργία ελκυστικών αποδόσεων για τους επενδυτές και δημιουργία αξίας για τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη των εταιρειών των χαρτοφυλακίων των funds.

Βασισμένη στην επενδυτική της φιλοσοφία, η DECA Investments εστιάζει σε εταιρείες όπου ο συνδυασμός της ποιότητας διοίκησης, της δυναμικής του κλάδου και των θεμελιωδών τους στοιχείων δείχνουν ότι η αναμενόμενη προσαρμοσμένη-στον-κίνδυνο απόδοση θα είναι ελκυστική. Εστιάζεται σε εταιρείες με αποδεδειγμένο ιστορικό, ισχυρό εξαγωγικό δυναμικό ή ικανότητα υποκατάστασης εισαγωγών και δυνατότητα κερδοφόρας ανάπτυξης.

Η DECA Investments υποστηρίζει ενεργά τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της προσθέτοντας αξία, προωθώντας τη χρηστή διακυβέρνηση και βελτιώνοντας τη λειτουργική αποτελεσματικότητα τους.

ΠΗΓΗ: Euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φυσικοί τρόποι να απαλλαχθείτε από τον πόνο
Οστεοπόρωση: Ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε
Ψωρίαση: Τα νέα φάρμακα και η αξία της ολιστικής αντιμετώπισης