Το 28% των πολιτών εκτός ΕΕ που ζούσαν πέρυσι στην ΕΕ, ηλικίας 65 ετών και άνω, αντιλαμβάνονταν ότι η υγεία τους ήταν σε κακή ή πολύ κακή κατάσταση.

Αντίθετα, μόνο το 16,6% των ηλικιωμένων πολιτών από άλλες χώρες της ΕΕ και το 18,3% των υπηκόων ανέφεραν τέτοια κακή κατάσταση υγείας, όπως προκύπτει από έκθεση της Eurostat που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στην έκθεση φαίνεται πως οι Έλληνες δηλώνουν γενικά ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και μόνο το 7% αναφέρουν το αντίθετο.

Για την ηλικιακή ομάδα 45-64 ετών, το 11% των πολιτών εκτός ΕΕ αντιλήφθηκαν επίσης ότι ήταν σε κακή ή πολύ κακή υγεία, ενώ το 9,7% των πολιτών άλλων χωρών της ΕΕ και το 8,3% των υπηκόων ανέφεραν την ίδια κατάσταση.

Για τα άτομα ηλικίας 16-44 ετών, οι διαφορετικές ομάδες υπηκοότητας ανέφεραν πολύ χαμηλούς αριθμούς κακής ή πολύ κακής κατάστασης της υγείας τους.

Οι γυναίκες

Μεταξύ των πολιτών εκτός ΕΕ, το ποσοστό των γυναικών που είχαν κακή ή πολύ κακή αυτοαντίληψη για την υγεία ήταν 8,5% σε σύγκριση με 7,3% για τους άνδρες. Για τους υπηκόους, ο αριθμός για τις γυναίκες ήταν 9,8% σε σύγκριση με 8% για τους άνδρες, ενώ για τους πολίτες άλλης χώρας της ΕΕ, οι άνδρες είχαν υψηλότερη αυτοαντίληψη για κακή ή πολύ κακή υγεία (7,8%) από τις γυναίκες (7,4%).

Οι χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών τρίτων χωρών σε κακή ή πολύ κακή κατάσταση της αυτοεκτίμησης της υγείας ήταν η Λετονία (28%), η Εσθονία (17,5%) και η Γαλλία (14,3%). Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στην Ιταλία (1,5%), ακολουθούμενη από τη Μάλτα και τη Βουλγαρία (αμφότερες με 1,8%).

Ειδήσεις υγείας σήμερα
H επόμενη μέρα των βιοδεικτών - Παραδείγματα εξοικονόμησης κόστους
Πώς φροντίζω κάθε τύπο  δέρματος
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα