Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

Πόσο χρειαζόμαστε τα συμπληρώματα διατροφής

Επειδή δεν ζούμε πια στις παραδοσιακές φάρμες που κάποτε οι άνθρωποι είχαν ότι πιο θρεπτικό και αγνό διαθέσιμο κάθε στιγμή δίπλα τους, τα συμπληρώματα πρέπει να γίνουν κομμάτι της διατροφής μας εάν αυτή θέλουμε να λέγεται υγιεινή.

Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2009

Διατροφή: 10 tips για να δώσετε στα παιδιά το καλό παράδειγμα

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή.

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2009

Μήπως ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση;

Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ‘κλείνουμε τα μάτια’ στη δυσάρεστη για τον τρόπο ζωής μας πραγματικότητα και να φροντίσουμε τον οργανισμό μας όπως του αξίζει;

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009

Πέντε αλήθειες για το μεταβολισμό, το σωματικό βάρος και τις ′δίαιτες′

Η ξαφνική απώλεια πολλών κιλών, επειδή ακριβώς είναι απώλεια πολύτιμου ιστού και όχι λίπους, μπορεί να μας προκαλέσει κατάπτωση, αναιμία, νευρικότητα, ακόμα και κατάθλιψη.

Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2009

Αλάτι, αναψυκτικά light και νεφρική λειτουργία: νέα δεδομένα

Τα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες νατρίου (αλάτι) και αναψυκτικά light έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να παρουσιάσουν μείωση της νεφρικής τους λειτουργίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο μελετών.

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2009

Κοτόπουλο Margarita

Θα χρειαστείτε κοτόπουλο, χυμό πορτοκάλι, χυμό lime, κρεμμύδι, tequila, triple sec, μέλι, ελαιόλαδο, μαύρο πιπέρι, μπούκοβο και σκόνη σκόρδου.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Φυτοστερόλες: Οι νέοι σύμμαχοι της καρδιάς μας

Οι φυτικές στερόλες συστήνονται επίσημα από το Εθνικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη χοληστερόλη των ΗΠΑ.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Τα 10 μεγαλύτερα λάθη στο αδυνάτισμα

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής προκειμένου να χάσετε βάρος και ξαφνικά ενώ έχετε ξεκινήσει την προσπάθειά σας, αρχίζουν να τριγυρίζουν στο μυαλό σας ερωτήσεις του τύπου 'κι αν δεν': Κι αν δεν χάσω όλο το βάρος που θέλω; Κι αν δεν φάω ποτέ ξανά παγωτό;

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Υγιεινές τροφές: Μήπως τελικά δεν είναι;

Κάποια τρόφιμα, όπως π.χ. χάμπουργκερ με μπέικον και τηγανιτές πατάτες, γνωρίζετε ότι κάνουν κακό στην υγεία σας. Όμως γνωρίζετε ότι και κάποια τρόφιμα που θεωρούνται υγιεινά μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα;

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Σαλάτα σπανάκι-σταφύλι με σος κάρι

Για τη συνταγή της σαλάτας θα χρειαστείτε σπανάκι, σταφύλι, κρεμμύδι και καρύδια.