Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Νερό: Πηγή ζωής

Το νερό χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του οργανισμού. Στη μεταφορά οξυγόνου, στη λειτουργία του εγκεφάλου, κατά την αναπαραγωγή των κυττάρων, στο φιλτράρισμα των νεφρών και του συκωτιού, κατά τη λειτουργία των οργάνων, στο μεταβολισμό του λίπους στο συκώτι.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωινό: Πώς θα χτίσει το παιδί υγιεινές συνήθειες

Το πρωινό θεωρείται διαχρονικά ‘το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας’. Και όντως, έχουν δίκιο οι μαμάδες που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά να τρώνε κάτι το πρωί.

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

Διατροφή χαμηλής χοληστερόλης και κορεσμένων λιπαρών

Η χοληστερόλη είναι μια ουσία την οποία χρειάζεται το σώμα για καλή λειτουργία της υγείας και του μυαλού. Παρόλα αυτά, η μεγάλη ποσότητα χοληστερόλης στο αίμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2009

Κάντε καλοκαιρινή ανάμνηση τα…έξτρα κιλά

Μην σας πιάνει πανικός αν παχύνετε το καλκαίρι, μιας και οι διακοπές αντιπροσωπεύουν κατά κύριο λόγο την εξαίρεση που δίνει το νόημα στον κανόνα. Έτσι, εάν πήρατε λίγο βάρος δώστε παραπάνω βάση στα επιμέρους σημεία του ‘κανόνα’ και...

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς θα μειώσετε τα τριγλυκερίδια

Για να μειώσετε τα επίπεδα τριγλυκεριδίων πρέπει να δώσετε έμφαση στη διατροφή σας και γενικότερα στον τρόπο ζωής σας.

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ασιατική σαλάτα με κοτόπουλο και νούντλς

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 3500C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα νούντλς με τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους (ή τα κάσιους) και τα καρύδια μαζί με το λιωμένο βούτυρο.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Επικίνδυνα για παχυσαρκία τα fast food που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση

Το να ζει κανείς χωρίς αυτοκίνητο σε κοντική απόσταση από εστιατόρια γρήγορου φαγητού σχετίζεται με αυξημένο Δείκτη Μάζας Σώματος και πρόσληψη βάρους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το πανεπιστήμιο του Pittsburgh.

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Παστέλι με μέλι

Κατάλληλο για δεκατιανό στην εργασία ή στο σχολείο, το παστέλι μπορεί να προτιμηθεί από άλλου είδους γλυκίσματα, αφού τα λιπαρά του δεν είναι κορεσμένα. Προσφέρει ενέργεια και ως ενδιάμεσο γεύμα τονώνει τον οργανισμό.

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009

Διατροφικές συμβουλές για την επιστροφή στα θρανία

Πολλά παιδιά λόγω καλοκαιριού και διαφόρων γλυκών πειρασμών ίσως να έχουν αυξήσει το σωματικό τους βάρος. Και αν υπήρχε και λίγο αυξημένο βάρος από πριν, τα πράγματα αρχίζουν και ζορίζουν. Πώς μπορούμε σαν γονείς να βοηθήσουμε να ανακοπεί αυτή η ανοδική πορεία του βάρους του παιδιού μας;

Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2009

Εγκυμοσύνη και διατροφή

Η κύρια συνιστώσα για την εξασφάλιση ενός υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης για το έμβρυο είναι η τήρηση από πλευράς της εγκύου μιας πλήρους και ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό πάντα με ελαφρά σωματική άσκηση.