Υλικά για 4 μερίδες
- 500γρ. νούντλς
- 30γρ. λιωμένη φυτική μαργαρίνη
- 65γρ. ηλιόσποροι
- 70γρ. κουκουναρόσποροι ή 50γρ. κάσιους
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 200γρ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
- 120γρ. καρύδια
- 50γρ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 120ml ελαιόλαδο
- 60ml ξύδι μπαλσάμικο
- 15ml σάλτσα σόγιας
- 50γρ λευκή ζάχαρη
- 15ml χυμός λεμόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Έτοιμο σε 25 λεπτά
Οδηγίες προετοιμασίας
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 3500C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα νούντλς με τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους (ή τα κάσιους) και τα καρύδια μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
- Βράστε για 7 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ψηθούν. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το μίγμα με τα νούντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τον αρακά.
- Προετοιμάστε την σως ανακατεύοντας λάδι, ξύδι, ζάχαρη και χυμό λεμόνι. Περιχύστε το πάνω στη σαλάτα και ανακατέψτε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πρώτα τη σαλάτα στο ψυγείο για κρυώσει, για μερικά λεπτά.
Ενεργειακή αξία ανά μερίδα: 375 Kcal
Λιπαρά: 14,2gr
Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Μάζεψαν" το αναδρομικό rebate στις υπογεγραμμένες συμβάσεις για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα στα νοσοκομεία
Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τεντόγλου στους Ολυμπιακούς αγώνες
Ανακαλύφθηκαν μοριακά αίτια της διάρροιας λόγω COVID-19