Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009
Κοτόπουλο με λιαστή ντομάταΣε αντικολλητικό σκεύος ζεστάνετε το ελαιόλαδο και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο κοκκινίσει προσθέστε το σκόρδο και μετά από 1 λεπτό την κρέμα γάλακτος light.
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009
Δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνηΟι δίαιτες υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (high protein-low carbohydrate diets) είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Οι συγκεκριμένες δίαιτες είναι αποτελεσματικές για πολλούς λόγους.
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009
Διατροφικές συμβουλές για αποτελεσματική άσκησηΣυχνά το αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής συνδυάζεται και με αυστηρές δίαιτες και ακατάλληλες διατροφικές πρακτικές. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθουμε μεγάλη κούραση και τελικά να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια μετά από λίγες μέρες ή εβδομάδες.
Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009
Τα μυστικά της ζυγαριάς!Κάποτε θεωρούσαμε ότι η στέρηση είναι αρκετή για να μας απαλλάξει από τα περιττά κιλά. Τώρα όμως μαθαίνουμε πως η ζυγαριά έχει άλλα μυστικά!
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009
Ετοιμάστε το σώμα σας για την πρώτη βουτιάΘέστε τον προσωπικό σας στόχο. Ζυγιστείτε σήμερα και βάλτε τον στόχο για την απώλεια βάρους που θέλετε να πετύχετε. Γράψτε τους δύο αριθμούς σε ένα κομμάτι χαρτί.
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2009
Η παιδική διατροφή στις διακοπέςΗ περίοδος των διακοπών είναι ένα χρονικό διάστημα όπου οι διατροφικές συνήθειες μιας οικογένειας διαφοροποιούνται σημαντικά σε σχέση με το πρότυπο διατροφής που εφαρμόζεται στην οικογενειακή εστία.
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009
Η θρεπτική αξία των ψαριώνΤα ψάρια, 'κλασική αξία' στη Μεσογειακή διατροφή, βρίσκονται στο μέσο της Μεσογειακής πυραμίδας, συστήνεται δηλαδή να καταναλώνονται σε εβδομαδιαία βάση, κατά προτίμηση από 1-3 φορές.
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009
Γρελίνη = όρεξη…και αυξημένο κοιλιακό λίπος;Η γρελίνη είναι μία ορμόνη που παράγεται στο στομάχι και η λειτουργία της είναι να δίνει σήμα στον εγκέφαλο ότι το σώμα χρειάζεται τροφή.
Τρίτη, 09 Ιουνίου 2009
Αλάτι: Πώς να το αποφύγετεΑυξήστε την πρόσληψη φυσικών τροφίμων με έμφαση σε φρούτα, λαχανικά και όσπρια και περιορίστε τη χρήση αλατιού κατά το μαγείρεμα και στο τραπέζι.
Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2009
Η κατάλληλη διατροφή για τον διαβήτηΟ σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα, οι πάσχοντες του οποίου παρουσιάζουν αύξηση των τιμών της γλυκόζης (σακχάρου), είτε γιατί δεν παράγουν καθόλου ινσουλίνη είτε γιατί η ινσουλίνη που παράγουν δεν είναι αποτελεσματική.