Πολλές έρευνες έχουν γίνει πάνω στο θέμα της μακροζωίας και της παράτασης της ανθρώπινης ζωής, με τα αποτελέσματα να είναι θεαματικά τα τελευταία εκατό χρόνια. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια της ζωής συνήθως χαρακτηρίζονται από αδυναμία.

Εδώ έρχεται μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, προσφέροντας πολλά υποσχόμενα στοιχεία για το πώς θα μπορούσαμε να κατακτήσουμε τόσο τη μακροζωία όσο και περισσότερη δύναμη.

Η επαναστατική μηνιαία θεραπεία που δοκιμάστηκε στη μελέτη περιλάμβανε την αφαίρεση κυττάρων με έντονη φλεγμονή από τους ιστούς των ποντικών. Είναι κύτταρα που εκφράζουν ενεργά ένα συγκεκριμένο γονίδιο που ονομάζεται p21.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Cell Metabolism και υποδηλώνουν ότι τα ποντίκια που έλαβαν μηνιαίες θεραπείες έζησαν 9% περισσότερο, που ισοδυναμεί με περίπου 79 επιπλέον ημέρες. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα οφέλη της θεραπείας επεκτάθηκαν πέρα ​​από τη μακροζωία, καθώς τα ποντίκια που υποβλήθηκαν στη θεραπεία εμφάνισαν βελτιωμένες φυσικές ικανότητες, όπως πιο γρήγορο περπάτημα και κράτημα με μεγαλύτερη δύναμη σε σύγκριση με ποντίκια ίδιας ηλικίας που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Οι μηνιαίες θεραπείες επέκτειναν τόσο τη μέγιστη διάρκεια ζωής των ποντικών – τα γηραιότερα ποντίκια που έλαβαν τη θεραπεία έζησαν έως και 43 μήνες, που ισοδυναμεί με περίπου 130 ανθρώπινα χρόνια – όσο και τη μέση διάρκεια ζωής, έτσι ώστε το μέσο ποντίκι που έλαβε τη θεραπεία να ζήσει περισσότερο και με καλύτερη υγεία από το μέσο ποντίκι χωρίς θεραπεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΦΕΤ: Ανακάλεσε νωπά μπιφτέκια λόγω σαλμονέλας
Περισσότεροι από 1 στους 4 Αμερικανούς άνω των 50 ετών είναι φροντιστές
Καύσωνας και ψυχική υγεία: Μια δύσκολη σχέση