Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2009

Αύξηση βάρους μετά τη διακοπή του καπνίσματος

Αναμφισβήτητα στην ερώτηση κάπνισμα ή λίγα περιττά κιλά, η απάντηση είναι σαφής: Η διακοπή του καπνίσματος είναι πιο σημαντική από τα λίγα περιττά κιλά που παίρνουμε όταν σταματάμε το κάπνισμα.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2009

Πατατοσαλάτα: Η γευστική επιλογή για ένα δροσερό καλοκαιρινό γεύμα

Η πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, περιέχει φυτικές ίνες και ποσότητες καλίου, νατρίου, φωσφόρου και σιδήρου. Δυο εύκολες και γευστικές συνταγές για πατατοσαλάτες που μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν ένα κυρίως γεύμα της ημέρας.

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009

Προτιμήστε φρούτα και λαχανικά στη δουλειά

Οι γρήγοροι ρυθμοί, το έντονο στρες και τα εκτεταμένα πλέον ωράρια δεν μας επιτρέπουν να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στον εαυτό μας, με μεγαλύτερο 'θύμα' αυτού του φαινομένου, τη διατροφή μας.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009

5 τροφές που αυξάνουν τη libido

Ακολουθείστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, για καλές επιδόσεις στο σεξ. Ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές.

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Διατροφή για μακροζωία

Είναι η διατροφή το μυστικό της μακροζωίας; Μπορεί το σύγχρονο lifestyle να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες; Τι είναι τελικά η μεσογειακή διατροφή που πλέον έχει γίνει τάση παγκοσμίως;

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Τα 'ναι' και τα 'όχι' της καλοκαιρινής διατροφής

Μικρά και συχνά γεύματα: Αν και τετριμμένη, αποτελεί σημαντική συμβουλή που θα σας βοηθήσει να ελέγχετε καλύτερα την όρεξή σας και να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Επικίνδυνες οι δίαιτες των star!

Οι δίαιτες των σταρ, αν και υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, θεωρούνται ακραίες και κρύβουν πολλούς κινδύνους.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Κοτόπουλο με μανιτάρια

Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια μέτριου μεγέθους τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από τις πέτσες και το κόβουμε μπουκιές.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Γιατί πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που υπολογίζουμε την απώλεια βάρους

Η μη θέσπιση ρεαλιστικών στόχων σε συνδυασμό με την υπερβολική ενασχόληση με την εικόνα σώματος οδηγεί σε επαναπρόσληψη βάρους. Συγκεκριμένα, σημαντικός αριθμός ασθενών σταματά την προσπάθειά του όταν αυτή δεν ανταποκρίνεται στις υπέρμετρες προσδοκίες του.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009

Παιδική παχυσαρκία: Γιατί τα Ελληνόπουλα δεν ασκούνται

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας. Τα ‘διατροφικά λάθη’ σίγουρα αποτελούν σημαντικό παράγοντα για το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο.