Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Διατροφή και πανελλαδικές εξετάσεις

Πολλά παιδιά αυτές τις μέρες έχουν ριχτεί στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα όνειρα και οι προσδοκίες, πολλές. Για να εκπληρωθούν όμως, διαβατήριο αποτελεί η επιτυχής απόδοσή τους στις εξετάσεις.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Ο ρόλος της βιταμίνης D

Η βιταμίνη D είναι ένα θρεπτικό συστατικό τόσο σημαντικό όσο και το ασβέστιο για τη σκελετική υγεία.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Μεταβολισμός: πόσο καλά τον γνωρίζουμε

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή επανέρχεται ο στόχος της απώλειας των επιπλέον κιλών. Ωστόσο, πολύ συχνά ακούμε την έκφραση 'έχω απελπιστεί, δεν χάνω με τίποτα, ο μεταβολισμός μου είναι χάλια'.

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Σαλάτα με κοφτό ζυμαρικό και γαρίδες

Πολτοποιούμε το δύοσμο, τη ντομάτα, το μεγαλύτερο μέρος της φέτας και προσθέτουμε στον πολτοποιητή τα μπαχαρικά με το ξίδι και στο τέλος το λάδι.

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Η κατάλληλη διατροφή για την ηπατίτιδα

Ποια διατροφή είναι κατάλληλη για όσους πάσχουν από ηπατίτιδα;

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Η σημασία της λευκίνης στην απώλεια βάρους

Έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Illinois Donald Layman, έδειξε ότι η λευκίνη εκτός από βασικό αμινοξύ που συμμετέχει στη σύνθεση των πρωτεϊνών, έχει μοναδικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

7 μυστικά για να νικήσετε το άγχος και τα περιττά κιλά

'Αγχος και περιττά κιλά αποτελούν ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αν θέλετε να τα νικήσετε, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω 7 μυστικά.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Απαραίτητες θρεπτικές ουσίες για την περίοδο των εξετάσεων

Κατά τη δοκιμασία των εξετάσεων αξιολόγησης είναι βασικό ο οργανισμός να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση.

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

Αντιμετωπίστε την κόπωση

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα κούρασης, οι ακόλουθες διατροφικές συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις στιγμές κούρασης, διατηρώντας παράλληλα σωστή, καθημερινή και υγιεινή διατροφή.

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009

Το στρες παχαίνει!

Για τους περισσότερους από μας, το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δυστυχώς, πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν πως μπορεί να επηρεάζει την απώλεια βάρους.