Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 09 Απριλίου 2009

Πράσινα μακαρόνια

Βράζετε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και το σουρώνετε. Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο λάδι.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009

Ελκώδης κολίτιδα και διατροφή

Περιορίστε τις φυτικές ίνες (όσπρια, φρούτα, λαχανικά όχι όμως τις πατάτες χωρίς φλούδα, δημητριακά και σιτηρά ολικής αλέσεως, πίτουρο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα), ιδιαίτερα τις εποχές έξαρσης, όταν δηλαδή έχετε πόνο ή διάρροια.

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2009

Πώς θα κάνετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν το ψάρι;

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι γονείς, έγκειται στην προσπάθειά τους να πείσουν τα παιδιά να καταναλώνουν ψάρια.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009

Καλαμάρια γεμιστά

Καθαρίζετε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε με 2 κουταλιές λάδι.

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009

Παγωτό: Αγαπημένο και δροσιστικό

Η θρεπτική αξία του παγωτού είναι υψηλή, αφού περιέχει μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνες του συμπλέγματος B, βιταμίνες A, D και Ε, καζεΐνη και υδατάνθρακες.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009

Μυϊκή μάζα και υγεία

'Οσο μεγαλώνουμε, τείνουμε να χάνουμε μυϊκή μάζα, ιδιαίτερα όταν δεν αθλούμαστε' και 'η απώλεια της μυϊκής μάζας, τελικά, επηρεάζει την ποιότητα ζωής, την ισορροπία της, τη δύναμή μας και την ικανότητα να αναρρώνουμε από αρρώστιες και ατυχήματα'.

Παρασκευή, 03 Απριλίου 2009

Μείγμα γαλοπούλας με λαχανικά

Σε αντικολλητικό σκεύος τσιγαρίστε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σέληνο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια ρίξτε στο σκεύος το γάλα και μετά από λίγα λεπτά τοποθετείστε και τα κομμάτια γαλοπούλας, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τον αρακά. Μόλις τα φιλέτα γαλοπούλας κοκκινίσουν βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά.

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009

Φυτοοιστρογόνα και εμμηνόπαυση

Τα φυτοοιστρογόνα, τα οποία ενίοτε καλούνται και 'διατροφικά οιστρογόνα', αποτελούν μία ξεχωριστή ομάδα φυσικών μη στεροειδικών φυτικών συστατικών τα οποία, λόγω της δομικής ομοιότητάς τους με την εστραδιόλη, εμφανίζουν οιστρογονικές ή/ και μη οιστρογονικές ιδιότητες.

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009

Κάντε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά!

Τα παιδιά σας δεν καταναλώνουν λαχανικά; Οι επιστήμονες προτείνουν να τους δώσετε διαφορετικά ονόματα!

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2009

Καρύδι: ένα θρεπτικό ‘λειτουργικό’ τρόφιμο

To καρύδι, αποτελεί μια πολύ θρεπτική επιλογή στο καθημερινό μας πιάτο. Σε ποιες παθήσεις έχει ευεργετική επίδραση.