Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό μεγάλα καλαμάρια
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα καλαμάρια. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρετε με 2 κουταλιές λάδι. Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.

Ρίχνετε τα καλαμάρια σε ζεματιστό νερό και μόλις φουσκώσουν τα βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα γεμίζετε με το μίγμα. Στη συνέχεια κλείνετε τα καλαμάρια με μια οδοντογλυφίδα και τα τοποθετείτε προσεκτικά σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει, προσθέτοντας τις υπόλοιπες δύο κουταλιές λάδι.

Τα σιγοβράζετε για 50 λεπτά περίπου.

328 θερμίδες ανά μερίδα

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στους 8 έφθασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας
O ΠΟΥ θα στείλει 1 εκατ. εμβόλια για την πολιομυελίτιδα στη Λωρίδα της Γάζας
Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης με βάρη