Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008

Βασικά ‘κλειδιά’ κατά της παχυσαρκίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, στις 24 Οκτωβρίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) προσφέρει ενημερωτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008

Το κόκκινο κρασί στη μάχη κατά του καρκίνου του παγκρέατος

Η ευεργετική δράση του κρασιού στην υγεία μας είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το κρασί (σε μέτριες ποσότητες) αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους για την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

'Ερευνα για τις ετικέτες τροφίμων

Το EUFIC (European Food Information Council) δημοσιεύει τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για τις ετικέτες τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008

Διατροφή κατά της οστεοπόρωσης

Σύντομες Διατροφικές Οδηγίες από το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής. Η Σημασία και Αναγκαιότητα της Σωστής Διατροφής για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ασθένειας.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Επιδόρπιο μήλου και αχλαδιού

Θα χρειαστείτε ένα μήλο, ένα αχλάδι, κανέλλα, μέλι και βρώμη.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Το αλκοόλ προστατεύει τους άνδρες;

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Florida στην οποία συμμετείχαν 2.500 εθελοντές ηλικίας 70-79 ετών μελέτησε την επίδραση στην καρδιαγγειακή λειτουργία της ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ για πεντέμιση χρόνια.

Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008

Ποιες τροφές αυξάνουν την ερωτική επιθυμία;

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι τροφές στις οποίες αποδόθηκαν αφροδισιακές ιδιότητες είναι πολλές, καθώς η διάθεση του ανθρώπου για καλύτερη σεξουαλική ζωή είναι δεδομένη.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Διαβήτης και διατροφική συμπεριφορά

Η εφαρμογή ενός προγράμματος τροποποίησης συμπεριφοράς είναι αποτελεσματική και στην απώλεια βάρους σε διαβητικούς τύπου 2.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

Μεσογειακή σαλάτα με σπαράγγια

Σε ένα μπώλ φτάξτε το dressing αναμιγνύοντας το αλάτι, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε τα σπαράγγια, τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη φέτα και τον κόλιανδρο και σκεπάστε το μείγμα με το dressing που παρασκευάσατε. Σερβίρετε καλύτερα ως κρύο πιάτο.

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008

Πλαστικές συσκευασίες και δισφαινόλη Α

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) ανακοινώνει ότι η ουσία Δισφαινόλη Α (BPA) είναι μία ουσία η οποία χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες χημικές ενώσεις για την παρασκευή συσκευασιών από πλαστικό και ρητίνη.