Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007

Συμπτώματα και αντιμετώπιση της δυσπεψίας

Μήπως έχετε βάρος στο στομάχι, φούσκωμα, πόνο στο στομάχι, ναυτία, άσχημη γεύση, ξινίλες, ρεψίματα, κάποιες φορές διάρροια, πονοκέφαλο, πόνο στα κάτω άκρα, αδυναμία, ατονία, καούρες;

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2007

Πατάτα

Απορροφάται πολύ εύκολα και μεταβολίζεται και από τους διαβητικούς και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά διαιτητικά προϊόντα.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

Μαγνήσιο: Το στοιχείο με τις πολλαπλές ιδιότητες

Η πρόσληψη του Μαγνησίου γίνεται από τις τροφές. Οι καθημερινές ανάγκες ενός ενήλικα κυμαίνονται περί τα 300 mg Μαγνησίου την ημέρα, τα οποία τα παίρνει συνήθως με μια ισορροπημένη δίαιτα. Ολες σχεδόν οι τροφές περιέχουν Μαγνήσιο άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο.

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2007

Βερίκοκο: Σύμμαχος στη δίαιτα

Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ συνάμα αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών.

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2007

Η σωστή προετοιμασία του οργανισμού πριν την εγκυμοσύνη

3+9= εγκυμοσύνη 12 μηνών…Μην τρομάζετε! Δεν αυξήθηκαν οι μήνες της κυοφορίας… αλλά αν θέλετε να αποκτήσετε ένα υγιέστατο παιδάκι με το/ην σύντροφό σας, βιαστείτε! Έχετε μόνο ένα τρίμηνο για να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πιο ενδιαφέρουσα περίοδο της ζωής σας, όπου θα σας εξασφαλίσει μια φυσιολογική εγκυμοσύνη και υγεία σε εσάς και το μωρό σας.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Ροδάκινο: Δροσερό, ζουμερό και θρεπτικό

Το ροδάκινο είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Προτεινόμενος τρόπος επιλογής και κατανάλωσης.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2007

Η διατροφή της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η υγιεινή διατροφή της μητέρας είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μια μητέρα μπορεί να κάνειγια το μωρό της. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αναπτυσσόμενο έμβρυο διπλασιάζει μερικές από τις ανάγκες της μητέρας σε θρεπτικά συστατικά.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007

Μητρικός θηλασμός: πολύτιμο δώρο ζωής για το παιδί σας

Η υπεροχή του μητρικού γάλακτος έναντι των τεχνητών αποδεικνύεται συνέχεια με νέα επιστημονικά στοιχεία. Η εξήγηση είναι απλή. Tίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει απόλυτα τη φύση.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2007

Μείωση του γλυκαιμικού φορτίου στην καθημερινή διατροφή για καλύτερη υγεία

Ανά καιρούς έχει διατυπωθεί η υπόθεση πως τα στοιχεία της δίαιτας που αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη (ινσουλινοαντοχή) ή την έκκρισή της, επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης διάφορων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η στεφανιαία νόσος.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2007

Κεράσια: Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά

Όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μεγάλο καλάθι! Αντιστρέφοντας τη λαϊκή παροιμία δίνουν στον οργανισμό ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.