Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2003

Η μεσογειακή δίαιτα και καρδιαγγειακά νοσήματα

Επιστημονικές μελέτες του μεσογειακού τύπου διατροφής ανέδειξαν τη διατροφική αξία της μεσογειακής δίαιτας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003

O καφές & η μυθολογία του

Πίνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού. Για εκατομμύρια άτομα αποτελεί αληθινό πάθος. Ο καφές είναι μία απόλαυση της καθημερινής ζωής. Αλλά επικρατούν πολλές λανθασμένες απόψεις για τις ιδιότητές του και τις συνέπειές του στην υγεία.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2003

Eπιχείρηση AΔYNATIΣMA

Κάθε άνοιξη παίρνουμε την μεγάλη απόφαση. Μία προσπάθεια ακόμα να φθάσουμε στο ιδανικό μας βάρος.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2003

Γάλα

Το γάλα προορίζεται για τη διατροφή του νεογνού του κάθε θηλαστικού και επειδή οι θρεπτικές ανάγκες κάθε ζώου διαφέρουν, διαφέρει και η σύσταση κάθε γάλακτος.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Αναγωγές

Συμβαίνουν σε ένα μεγάλο ποσοστό των μωρών (20% των βρεφών) και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη του βρέφους.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Κωλικοί του εντέρου

Ως κωλικοί χαρακτηρίζονται τα επεισόδια πόνου στην κοιλιά που παρουσιάζει το βρέφος σε ηλικία από έξι εβδομάδων μέχρι τριών μηνών, τις απογευματινές, συνήθως, ώρες.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Βρεφική δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα, είναι ένα πρόβλημα το οποίο συμβαίνει στα μωρά τα οποία συνήθως τρέφονται με ξένο γάλα, ενώ τα μωράκια τα οποία θηλάζουν δεν παρουσιάζουν συχνά δυσκοιλιότητα.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Δυσανεξία στη λακτόζη

Πολλά μωράκια υποφέρουν συχνά από πόνους στην κοιλίτσα, διάρροια και φουσκώματα, που οφείλονται στην αδυναμία του οργανισμού τους να ανεχθεί τη λακτόζη.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Αλλεργία στις τροφές

Η αλλεργία στις τροφές είναι ένα συχνό πρόβλημα στην εποχή μας που μπορεί να παρουσιαστεί ακόμη και στη βρεφική ηλικία.

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002

Όταν το μωρό αρνείται να φάει...

Εάν το βάρος ή το ύψος ή και τα δύο είναι μικρότερα από το φυσιολογικό, τότε το μωρό θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις από τον γενικό παιδίατρο ή από τον ειδικό παιδογαστρεντερολόγο.