Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011, 17:29

Η χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ομιλία

Ασθενείς που έλαβαν μεγάλες δόσεις χημειοθεραπείας μπορεί ενδεχομένως να δυσκολεύονται να εκφραστούν, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011, 13:42

Νέα θεραπευτική επιλογή για γυναίκες που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο μαστού στην Ευρώπη

Η ένδειξη παρέχει στους θεράποντες ιατρούς μια επιπλέον θεραπευτική επιλογή για την αντιμετώπιση ασθενών, στις οποίες η θεραπεία με άλλες επιλογές χημειοθεραπείας δε θεωρείται κατάλληλη.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011, 18:51

Καρκίνος στο πάγκρεας: Συνδυασμός 4 φαρμάκων αυξάνει την επιβίωση

Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο στο πάγκρεας και λαμβάνουν συνδυασμό 4 φαρμάκων χημειοθεραπείας φάνηκε να έχουν μέση επιβίωση αυξημένη κατά 60%, αναφέρουν Γάλλοι ερευνητές.

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011, 18:39

Πώς θα αυξήσετε την όρεξη αν υποβάλλεστε σε χημειοθεραπεία

Μια πιθανή παρενέργεια της χημειοθεραπείας είναι η απώλεια της όρεξης. Ωστόσο η καλή διατροφή είναι σημαντική για να βοηθήσει τον οργανισμό σας να παραμείνει δυνατός.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011, 11:51

To αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των γυναικών με καρκίνο μαστού στη θεραπεία

Mέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Στήριξης που διαθέτει, καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων Συλλόγων μας στην Πάτρα και την Θεσσαλονίκη, από γυναίκες ασθενείς με καρκίνο μαστού, οι οποίες δεν έλαβαν την αναγκαία χημειοθεραπεία λόγω της έλλειψης των φαρμάκων σε ορισμένα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011, 20:36

Σύσταση για έγκριση της καμπαζιταξέλης για τον καρκίνο του προστάτη

Θεραπεία που προσφέρει σημαντικό όφελος επιβίωσης ως δεύτερης γραμμής χημειοθεραπεία ασθενών με μεταστατικό ορμονοάντοχο καρκίνο του προστάτη, σε συνδυασμό με πρεδνιζόνη ή πρεδνιζολόνη.

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010, 17:10

Ασθενής με μόσχευμα καρδιάς γέννησε δίδυμα

Γυναίκα που είχε υποβληθεί σε εμφύτευση μοσχεύματος στην καρδιά, πριν πέντε χρόνια και υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία κατά τη βρεφική της ηλικία, γέννησε δίδυμα.

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010, 15:48

Συνδυαστική αγωγή κατά του καρκίνου του εγκεφάλου

Ο συνδυασμός ενός πειραματικού φαρμάκου με τη χημειοθεραπεία βοήθησε στην εξουδετέρωση κυττάρων καρκίνου του εγκεφάλου σε ποντίκια, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010, 14:38

Φάρμακο αυξάνει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στομάχου

Η χρήση του φαρμάκου trastuzumab επιπλέον της χημειοθεραπείας μπορεί να αυξήσει το χρόνο επιβίωσης ασθενών με καρκίνο στο στομάχι κατά σχεδόν τρεις μήνες, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010, 18:54

Πολλαπλούν μυέλωμα: νέα δεδομένα στη θεραπευτική αγωγή

Το ζολεδρονικό οξύ σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία βελτίωσε σημαντικά τη συνολική επιβίωση σε μελέτη νεοδιαγνωσθέντων ασθενών με πολλαπλούν μυέλωμα.