Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 22 Απριλίου 2008, 18:17

Χιλιάδες ζωές θα σώσει η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους

Σε μείωση των εφραγμάτων, των εγκεφαλικών επεισοδίων και των θανάτων από έμφραγμα, αναμένεται να οδηγήσει η εφαρμογή μέτρων κατά του καπνίσματος.

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2008, 17:13

Βλαστικά κύτταρα από αίμα ομφάλιου λώρου

Tα βλαστικά κύτταρα αίματος ομφαλίου λώρου έχουν επιδείξει ικανότητα ανάπλασης καρδιακού ιστού μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, βελτίωσης της αγγειακής λειτουργίας και της ροής του αίματος στο σημείο της βλάβης και βελτίωσης της γενικής λειτουργίας της καρδιάς.

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008, 15:12

Έμφραγμα υπέστη η Μαριέττα Γιαννάκου

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 'Ερρίκος Ντυνάν' νοσηλεύεται η Μαριέττα Γιαννάκου, μετά από έμφραγμα που υπέστη σήμερα στο νοσοκομείο.

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2008, 19:29

Οι συγκινήσεις απειλούν την καρδιά μας

Το ότι το έντονο συγκινησιακό stress επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς είναι κάτι αναμφισβήτητο. Οι αιφνίδιοι θάνατοι και τα εμφράγματα παρατηρούνται συχνότερα ορισμένες ώρες του εικοσιτετραώρου.

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008, 19:24

10 εκατ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από εγκεφαλικό και έμφραγμα

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως, λόγω αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου ή εμφράγματος του μυοκαρδίου, που είναι αρκετά συχνές μορφές εκδήλωσης θρομβώσεως.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008, 15:03

Έλληνες καρδιολόγοι: Ανάγκη για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Πρώτη προτεραιότητα καθίσταται η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τους καρδιολόγους, καθώς αυξάνονται τα εμφράγματα συνεχώς στη χώρα μας!

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 16:40

Αυξάνονται ανησυχητικά τα εμφράγματα στους νέους

Όλο και πιο νέοι άνθρωποι υφίστανται καρδιαγγειακά επεισόδια στην Ελλάδα. Οι γυναίκες διεκδικούν – λόγω του καπνίσματος – όλο και υψηλότερο μερίδιο στα εμφράγματα και στα εγκεφαλικά.

Τρίτη, 06 Νοεμβρίου 2007, 18:09

Κίνδυνος για τις Ελληνίδες το έμφραγμα και το εγκεφαλικό

Σήμα κινδύνου για τις γυναίκες και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, κρούουν οι καρδιολόγοι. Το ‘αδύνατο’ φύλο καθίσταται πραγματικά αδύνατο, επιλέγοντας συνήθειες ζωής, οι οποίες οδηγούν – με μαθηματική ακρίβεια – στο έμφραγμα και στο εγκεφαλικό.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007, 18:58

Τα βλαστοκύτταρα στη μάχη κατά του εμφράγματος και της καρδιακής ανεπάρκειας

Ένα κοκτέιλ με θρεπτικά συστατικά βοήθησε ανθρώπινα εμβρυϊκά βλαστοκύτταρα να ενισχυθούν και να διορθώσουν βλάβες της καρδιάς σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007, 16:01

Αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακή προσβολή στους φορείς του HIV

Αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα του μυοκαρδίου ή καρδιακή προσβολή εμφανίζουν οι φορείς του ιού του AIDS, HIV, σύμφωνα με νέα έρευνα του Γενικού Νοσοκομείου της Μασσαχουσέτης. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism’.