Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008, 18:30

Iογενείς ηπατίτιδες: Σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Ηηπατίτιδα που προκαλείται από τους ιούς ηπατίτιδας Β και C καταλήγει συχνά σε χρόνια πάθηση του ήπατος, γνωστή ως χρόνια ιογενής ηπατίτιδα. Η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από τις μακροχρόνιες επιπλοκές της χρόνιας ιογενούς ηπατίτιδας (κίρρωση του ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνος του ήπατος), είναι μεγάλη.

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2008, 18:50

'Ερευνα: Αποτελεσματική η εντεκαβίρη στην Ηπατίτιδα Β

Στο πλαίσιο της 58ης Ετήσιας Συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (AASLD) στη Βοστόνη, παρουσιάστηκε μελέτη, σύμφωνα με την οποία το 91 τοις εκατό των ασθενών που έλαβαν θεραπεία με εντεκαβίρη επέδειξαν καταστολή της ποσότητας του ιού στο αίμα, σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα την 192η εβδομάδα.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007, 12:02

Επιβεβαιώνεται το ένα κρούσμα μόλυνσης από μετάγγιση

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για μόλυνση μίας γυναίκας από ηπατίτιδα Β, μετά από μετάγγιση αίματος. Πρόκειται για μία 60χρονη, η οποία είχε νοσηλευτεί τον περασμένο Αύγουστο στο νοσοκομείο ‘Αττικόν’.

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2007, 16:40

Ανοικτό ‘παράθυρο’ για μόλυνση από μεταγγίσεις

Δύο νέα κρούσματα μετάδοσης μολυσματικής νόσου, μέσω μετάγγισης αίματος, καταγράφηκαν τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για δύο ασθενείς νοσοκομείων της Αττικής, οι οποίοι προσβλήθηκαν από ηπατίτιδα Β.

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2007, 13:24

Φάρμακο κατά του AIDS αντιμετωπίζει την ηπατίτιδα Β

Φάρμακο κατά του AIDS, φαίνεται να είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας Β σε ενήλικες. Eίναι θέμα χρόνου να χρησιμοποιηθεί το σημαντικό αυτό φάρμακο, ώστε να επωφεληθούν και οι ασθενείς με χρόνια ηπατίτιδα Β.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2007, 19:45

Ποσοστό 2% των Ελλήνων πάσχει από ηπατίτιδα Β ή C

Η χρόνια ιογενής ηπατίτιδα υπολογίζεται ότι προσβάλλει ετησίως, σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερους ανθρώπους από ότι ο ιός HIV που προκαλεί το AIDS. Στην Ελλάδα, πάσχουν από ηπατίτιδα 400.000 άνθρωποι.