Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008, 19:31

Τα αντιψυχωσικά διπλασιάζουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αντιψυχωσικά φάρμακα έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με όσους δεν κάνουν χρήση, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008, 15:24

Το κοιλιακό λίπος συνδέεται με εγκεφαλικό επεισόδιο

Γνωρίζουμε πως το να είναι κάποιος υπέρβαρος ή παχύσαρκος μπορεί να συμβάλει στην εμφάνιση καρδιοπάθειας και καρδιακής προσβολής, αλλά το περίσσιο λίπος γύρω από τη μέση μπορεί να αυξήσει και τις πιθανότητες εγκεφαλικού;

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008, 15:50

Έρευνα: Η αιφνίδια απώλεια ακοής συνδέεται με εγκεφαλικό

Η αιφνίδια απώλεια ακοής μπορεί ενδεχομένως να είναι προειδοποιητικό σημάδι αυξημένου κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα από την Ταϊβάν.

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2008, 17:59

Η αισιοδοξία βοηθά στην ανάρρωση από εγκεφαλικό

Ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και έχουν θετική διάθεση έχουν καλύτερη αυτονομία, τρεις μήνες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, σε σχέση με επιζήσαντες που είναι πιο απαισιόδοξοι, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2008, 19:47

Επανάσταση στην αγγειακή χειρουργική

Δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, καταδικασμένοι σε θάνατο ή αναπηρία μετά από εγκεφαλικό η άλλο αγγειακό επεισόδιο, σώζονται πλέον χάρις και στην Ενδαγγειακή Χειρουργική, που άλλαξε τον τρόπο αποκατάστασης των αγγειακών νόσων.

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008, 19:15

'Ερευνα συνδέει το άσθμα με καρδιαγγειακές νόσους στις γυναίκες

Το άσθμα που εμφανίζεται στην ενήλικη ζωή φαίνεται πως αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό επεισόδιο στις γυναίκες-και όχι στους άντρες- σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό 'American Journal of Cardiology'.

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2008, 12:20

Νέα θεραπεία πρόληψης μετά το εγκεφαλικό

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 5,7 εκατομμύρια άτομα πεθαίνουν από εγκεφαλικά επεισόδια ετησίως. Από τα άτομα ηλικίας 45-64 ετών που έχουν υποστεί ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, εκτιμάται ότι 8-12% θα αποβιώσουν εντός 30 ημερών μετά το επεισόδιο.

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2008, 19:11

Με προβλήματα στην καρδιά και τον εγκέφαλο συνδέεται η μαριχουάνα

Η μαριχουάνα οδηγεί σε αλλαγές στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού, που μπορούν να θέσουν τους χρόνιους χρήστες σε κίνδυνο για σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2008, 18:17

Εγκεφαλικό επεισόδιο: 5 προειδοποιητικά σημάδια

Η γρήγορη μεταφορά στο νοσοκομείο αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για τους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, πολλοί αγνοούν τα πέντε κύρια προειδοποιητικά σημάδια ενός εγκεφαλικού.

Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008, 18:23

Οι συχνές ημικρανίες αυξάνουν την πιθανότητα εγκεφαλικού

Γυναίκες που εμφανίζουν ημικρανίες κάθε εβδομάδα βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο σε σχέση με αυτές που εμφανίζουν λιγότερες ή καθόλου, υποδεικνύει νέα έρευνα.