Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 13:43
Η μπύρα lager ωφελεί την εντερική υγεία των αντρώνΚαθημερινή κατανάλωση μπύρας οδήγησε σε μεγαλύτερη ποικιλία βακτηρίων στο εντερικό μικροβίωμα.
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022, 09:10
Πώς τα γονίδια επηρεάζουν τις επιλογές τροφίμων και τη διατροφήΤα προκαταρκτικά ευρήματα έρευνας δείχνουν ότι τα γονίδια που σχετίζονται με τη γεύση θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στις επιλογές τροφίμων, επηρεάζοντας δυνητικά την καρδιομεταβολική υγεία.
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022, 14:28
Σε ποιες γειτονιές ξεπέρασε τα €4 το σουβλάκι- πού θα βρείτε τα φθηνότεραΗ μέση τιμή ανέβηκε από €2,5 το 2021, σε €3,5 τον Ιούνιο του 2022, με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν ακόμη και τα 4€ ή και €5. Ερευνα Pricefox.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, 12:36
Ανακαλείται ρολό κοτόπουλοΔιαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022, 09:00
Πώς η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στις χρόνιες ασθένειεςΣτην Ευρώπη οι χρόνιες παθήσεις ευθύνονται για το 86% όλων των θανάτων.
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022, 14:15
Έρευνα: Το γάλα αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στον προστάτηTα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι άντρες που κατανάλωναν 430 γρ. γαλακτοκομικών την ημέρα είχαν 25% αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στον προστάτη έναντι αντρών που κατανάλωναν μόνο 20.2 γρ. την ημέρα.
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022, 13:12
'Ερευνα συνδέει τη μεγάλη κατανάλωση ψαριών με αυξημένο κίνδυνο μελανώματοςΣε σύγκριση με όσους έτρωγαν κατά μέσον όρο καθημερινά 3,2 γρ. ψάρι, ο κίνδυνος μελανώματος ήταν 22% υψηλότερος σε όσους κατανάλωναν καθημερινά 42,8 γρ.
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022, 12:11
Κατανάλωση καφέ: ''Μουσειακό είδος'' ο φραπέ- όλοι πίνουν φρέντοΟι Έλληνες έχουν ταλέντο στον καφέ, εκτιμά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ. Νέες καταναλωτικές συνήθειες, οι προτιμήσεις ανδρών και γυναικών, ο δυναμισμός της αγοράς, και η σταθερά: Η ελληνική συνήθεια να πίνουμε καφέ με τις ώρες...
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022, 12:27
7η Ιουνίου 2022 - Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας ΤροφίμωνΤο φετινό θέμα της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) είναι «Ασφαλέστερα τρόφιμα, καλύτερη υγεία».
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022, 13:23
Ο καφές συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο οξείας νεφρικής βλάβηςΤα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο Kidney International Reports, δείχνουν ότι όσοι έπιναν οποιαδήποτε ποσότητα καφέ καθημερινά είχαν 15% χαμηλότερο κίνδυνο για οξεία νεφρική βλάβη.