Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015, 09:40

Καθορίστηκαν από τον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Ο κ. Ξανθός αναλαμβάνει τη Δημόσια Υγεία, την πρωτοβάθμια φροντίδα, την Ψυχική Υγεία και τους μεγάλους οργανισμούς, πλην ΕΟΠΥΥ, ο οποίος παραμένει στην αρμοδιότητα του υπουργού.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 14:06

Ο δεσμός με το μωρό σας επηρεάζει τη μελλοντική ψυχική του υγεία

Nέα έρευνα ανακάλυψε ότι παιδιά που έχουν συγκρατημένη συμπεριφορά και ανασφαλή δεσμό με τους γονείς τους εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα άγχους ως έφηβοι.

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 19:52

Σημαντική η καλή διατροφή στην ψυχική υγεία

Νέα έρευνα αναφέρει ότι η ψυχιατρική και η δημόσια υγεία θα πρέπει τώρα να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τη διατροφή και τις θρεπτικές ουσίες ως σημαντικά στοιχεία για την ψυχική υγεία.

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015, 15:31

Προεκλογικά πορίσματα για την Ψυχική Υγεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τέσσερις εντολές ελέγχου, τα πορίσματα των οποίων αναμένεται να υποβληθούν στην υφυπουργό Υγείας κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, 18:56

H ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων στην εποχή της κρίσης

'Αρθρο του Γεράσιμου Κολαϊτης, Αναπληρωτή Καθηγητή Παιδοψυχιατρικής, Διευθυντή Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο Παίδων ''Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ''.

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014, 16:05

5 μερίδες φρούτων την ημέρα για καλή ψυχική υγεία

Η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα μπορεί να συμβάλλει στην ψυχική ευεξία, αναφέρει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014, 13:05

Δωρεάν ψυχολογικά τεστ για τη μνήμη για τους δημότες του Δήμου Ναυπλίου

Η ‘’Δράση για την Ψυχική Υγεία’’ σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων παρέχει δωρεάν ψυχολογικά τέστ για τη μνήμη για τους δημότες του Δήμου Ναυπλίου το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014, 16:04

Οι αποτυχημένες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής επηρεάζουν την ψυχική υγεία

Η συνεχιζόμενη επιθυμία για απόκτηση παιδιού, χρόνια μετά την αποτυχία προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει την ψυχική υγεία μιας γυναίκας.

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 13:15

Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στη μητέρα

Νέα έρευνα αναδεικνύει το όφελος του θηλασμού και στην ψυχική υγεία της μητέρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014, 11:27

Καπνιστές: Υψηλότερα τα ποσοστά αυτοκτονιών

Έκτος από τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη σωματική υγεία η συνήθεια του καπνίσματος, μια νέα έρευνα υποδεικνύει ότι μπορεί να υπάρχουν επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία των καπνιστών.