Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009, 14:10

Σε αδιέξοδο η ψυχική Υγεία, προειδοποιούν οι φορείς αποκατάστασης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα προγράμματα αποασυλοποίησης, κρούει το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ‘Αργώς’.

Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008, 14:41

Η οικονομική κρίση επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία

Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επηρεάζει μόνο την τσέπη των ανθρώπων, καθώς μεγάλος αριθμός υποφέρει από αϋπνία, άγχος και κατάθλιψη, ενώ οι ψυχίατροι θεωρούν ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών ενδεχομένως θα αυξηθούν.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2008, 17:50

Προτεραιότητα στην ψυχική Υγεία από την 'Κομισιόν'

Το ευρωπαϊκό σύμφωνο για την Ψυχική Υγεία και την ευημερία, παρουσίασε η αρμόδια επίτροπος για θέματα Υγείας κ. Ανδρούλλα Βασιλείου.

Πέμπτη, 10 Απριλίου 2008, 18:50

Η… φασίνα βελτιώνει τη διάθεση

Η καθαριότητα του σπιτιού φαίνεται ότι δεν βοηθά μόνο την όψη του χώρου που κατοικείτε αλλά και την ψυχική σας υγεία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008, 19:25

Από την ψυχική νόσο του χθες στην ψυχική υγεία του αύριο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης στην Κέρκυρα, ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κλείσει το Άσυλο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου του νησιού.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008, 16:03

Θανάσης Δρίτσας: Πώς να γιατρεύουμε σώμα και ψυχή

Πώς επηρεάζει η ψυχική διάθεση και η συναισθηματική μας κατάσταση τη σωματική μας υγεία; Ποιός είναι ο ρόλος της μουσικοθεραπείας;

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2007, 15:32

Η πρώιμη εφηβεία συνέπεια του στρεσογόνου περιβάλλοντος

Ενώ το στρεσογόνο οικογενειακό περιβάλλον σε παιδιά έχει ενοχοποιηθεί από καιρό για διάφορες συνέπειες στην ψυχική υγεία αργότερα, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι ‘εκρηκτικές’ καταστάσεις στο σπίτι μπορεί επίσης να επηρεάζουν σημαντικά και τον οργανισμό των νέων κοριτσιών.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2007, 15:10

Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία

‘Κοινωνία και Ψυχική Υγεία’, είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης στις 20 και 21 Οκτωβρίου.

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2007, 16:58

Πώς η κατοχή ενός σκύλου ευνοεί τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου

Νέα μελέτη υποδεικνύει τα οφέλη της κατοχής σκύλου ως προς την υγεία του ανθρώπου. Το να έχει κάποιος στο σπίτι του ένα σκύλο βελτιώνει τη φυσική αλλά και την ψυχολογική κατάσταση του ιδιοκτήτη περισσότερο από την κατοχή μιας γάτας.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007, 17:35

Σπίτια φυγής: Εναλλακτική εμπειρία αυτοδιαχείρησης για την ψυχική Υγεία

Εκδήλωση-Συζήτηση για τα ‘σπίτια φυγής’ πραγματοποιείται μεθαύριο Τετάρτη 6 Ιουνίου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Αμφιθέατρο Διοίκησης) στις 12 μ.μ.