Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012, 19:20

Έρευνα: Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων

Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά μπορεί ενδεχομένως να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού και να έχουν περισσότερες πιθανότητες για παχυσαρκία.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012, 18:53

Το 29% των μαθητών ηλικίας 9-10 ετών είναι υπέρβαροι

Σημαντικά στοιχεία για το μέγεθος του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας ανακοινώθηκαν στη διάρκεια των εργασιών του 8ου Συνεδρίου Αθηροσκλήρωσης που διοργανώνει η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012, 17:04

Ξεκίνησε η λειτουργία του ρομποτικού μηχανήματος στο Γ.Ν.Α. ‘Λαϊκό’

Σήμερα Τετάρτη, ξεκίνησε η λειτουργία του ρομποτικού μηχανήματος στο Γ.Ν.Α. ‘Λαϊκό’, το οποίο παρέμενε κλειστό επί τρία χρόνια, με την πρώτη χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας, η οποία ήδη ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 13:26

Υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία και παχυσαρκία παρουσιάζουν οι έφηβοι στη χώρα μας

H Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων ‘Παν. & Αγλ. Κυριακού’ οργανώνει το Ετήσιο Εντατικό Σεμινάριο Εφηβικής Ιατρικής – State of the Art Adolescent Medicine Course.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2012, 12:35

Το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο Διεθνές Δίκτυο EPODE

Από τον Ιανουάριο του 2012, το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου EPODE (EPODE International Network – EIN), του μεγαλύτερου δικτύου προγραμμάτων για την πρόληψη της παχυσαρκίας στον κόσμο.

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012, 13:58

Ημερίδα για το Κοινό με θέμα τη Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας

Ημερίδα για το Κοινό με θέμα τη Χειρουργική Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας συνδιοργανώνουν η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας - ΕΧΕΠ με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 19:43

Η παχυσαρκία στην εφηβεία μπορεί να οφείλεται στη σχέση μητέρας - παιδιού

Ερευνητές αναφέρουν ότι ορισμένοι παχύσαρκοι έφηβοι μπορεί να φέρουν το βάρος της σχέσης με τη μητέρα τους όταν ήταν παιδιά.

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011, 16:02

Καρκίνος οισοφάγου: Η παχυσαρκία συνδέεται με υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

Οι παχύσαρκοι που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στον οισοφάγο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποτροπιάσουν ή να πεθάνουν από καρκίνο σε διάστημα 5 ετών σε σύγκριση με ασθενείς φυσιολογικού βάρους, αναφέρει νέα έρευνα.

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011, 14:18

Οι ευεργετικές ιδιότητες της σόγιας

Το θέμα της σόγιας και της επίδρασής της στην υγεία αφορούσε το στρογγυλό τραπέζι στο 11ο Διεθνές συνέδριο παχυσαρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, στο Αμφιθέατρο της Ιονίου Ακαδημίας, 28 και 29 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011, 20:50

Η άσκηση, ασπίδα κατά του ‘γονιδίου της παχυσαρκίας’

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συσσώρευσης κιλών ακόμα και αν κάποιος φέρει 'το γονίδιο της παχυσαρκίας'.