Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 06 Απριλίου 2011, 10:50

Ολοήμερα Σχολεία κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Η συμμετοχή των μαθητών στο θεσμό των Ολοήμερων Σχολείων οδηγεί στην καταπολέμηση του φαινόμενου παιδικής παχυσαρκίας, μέσω της σημαντικής αύξησης της σωματικής τους δραστηριότητας!

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011, 19:39

Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική: Ασφαλής μόνο σε Κέντρα Αριστείας

Απόλυτα ασφαλής με σχεδόν μηδενική θνησιμότητα για τους ασθενείς και μοναδική λύση στην αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας είναι η Βαριατρική και Μεταβολική Χειρουργική, μόνο όταν αυτή πραγματοποιείται σε Κέντρα Αριστείας.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 23:35

Ανεξέλεγκτες οι διαστάσεις της παχυσαρκίας

Θύματα των μέτρων λιτότητας της οικονομικής κρίσης είναι οι πάσχοντες από νοσογόνο παχυσαρκία, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία αδυνατούν πλέον να καλύψουν πλήρως μια χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της νόσου.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011, 11:35

Ωρολογιακή βόμβα η εφηβική παχυσαρκία στη χώρα μας

Ο βομβαρδισμός των εφήβων από τα μέσα ενημέρωσης με λανθασμένα πρότυπα και η προβολή της εξωτερικής εμφάνισης ως βασική προϋπόθεση επιτυχίας και ευτυχίας οδηγούν σε διατροφικές υπερβολές.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2011, 17:15

Η παχυσαρκία υπεύθυνη και για επιθετικό καρκίνο στο μαστό

H παχυσαρκία αυξάνει ενδεχομένως τον κίνδυνο τριπλά αρνητικού καρκίνου στο μαστό, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2011, 17:58

Θηλασμός: Εμποδίζει την παχυσαρκία σε νεογνά μητέρων με διαβήτη

Νεογνά των οποίων οι μητέρες εμφάνισαν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για παιδική παχυσαρκία, αλλά ο θηλασμός μειώνει τον συγκεκριμένο κίνδυνο, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011, 13:03

Απλός, υγιεινός και οικονομικός τρόπος διατροφής

Το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode έχει θέσει σε εφαρμογή τη θεματική ενότητα του απλού, υγιεινού και οικονομικού τρόπου διατροφής με το σύνθημα ‘ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ! Είναι εύκολο: Απλά αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας!’.

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, 18:43

2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

Το πολυδιάστατο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας, η εξέλιξη του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ αλλά και το φλέγον ζήτημα της οικονομικής διατροφής θα συζητηθούν στο 2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με θέμα: ‘Απλός, Υγιεινός & Οικονομικός Τρόπος Διατροφής’.

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2010, 16:54

Ο κίνδυνος αλκοολισμού συνδέεται με τον κίνδυνο παχυσαρκίας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Washington στο St. Louis, ανακάλυψαν ότι ο κίνδυνος για αλκοολισμό μπορεί επίσης να καθιστά ανθρώπους ευάλωτους στην παχυσαρκία.

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010, 16:01

Πώς σχετίζεται η παχυσαρκία με την όσφρηση

Υπέρβαροι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αίσθηση της μυρωδιάς των φαγητών, ανακάλυψε νέα έρευνα.