Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009, 15:50

Η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε κατάθλιψη

Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με μακροχρόνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ζηλανδία και διήρκεσε πάνω από 25 χρόνια.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009, 16:01

Ο διαβήτης διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης

Οι έγκυες και οι γυναίκες με διαβήτη που έγιναν πρόσφατα μητέρες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009, 17:28

Κατάθλιψη και άγχος, σημαντικές αιτίες εμφάνισης πόνου στον αυχένα

Τα αίτια του πόνου στον αυχένα δεν είναι μόνο φυσικά, σύμφωνα με Γερμανούς επιστήμονες, οι οποίοι δήλωσαν ότι η ψυχική δυσφορία- ειδικά η κατάθλιψη και το άγχος- σχετίζεται στενά με επίμονο πόνο στον αυχένα.

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009, 18:12

Το Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών συνδέεται με συναισθηματικές διαταραχές

Η εμφάνιση κατάθλιψης και άγχους σε γυναίκες με Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι υψηλή και απαιτεί εξετάσεις ρουτίνας και επιθετική αντιμετώπιση, αναφέρουν ερευνητές στο περιοδικό ‘Fertility and Sterility.’

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009, 18:48

Έφηβοι: Η πολλή τηλεόραση οδηγεί σε κατάθλιψη

Ανησυχείτε ότι ο έφηβος γιος σας παρακολουθεί πολλή τηλεόραση; Νέα έρευνα δίνει αρκετά στοιχεία για να ανησυχήσετε. Ερευνητές αναφέρουν ότι η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης στην εφηβεία φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στην ενήλικη ζωή, ειδικά στους άντρες.

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009, 19:06

Η Χ.Α.Π συνδέεται με την εμφάνιση κατάθλιψης

Ασθενείς με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια φαίνεται πως έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν κλινική κατάθλιψη, σε σχέση με υγιή άτομα και ασθενείς με διαβήτη.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2008, 19:25

Ψυχική δυσφορία και τρόπος ζωής επιβαρύνουν την καρδιά

Ο φτωχότερος τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στην εξήγηση του λόγου για τον οποίο άνθρωποι με άγχος ή κατάθλιψη αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού επεισοδίου, αναφέρεται σε νέα έρευνα.

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008, 15:07

Ευάλωτα σε άγχος και κατάθλιψη είναι τα υπέρβαρα παιδιά

Σε σύγκριση με τους πιο αδύνατους συμμαθητές τους, τα υπέρβαρα παιδιά μπορεί να είναι πιο ευάλωτα στην εμφάνιση άγχους και κατάθλιψης μέχρι να φτάσουν στο γυμνάσιο, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2008, 19:52

Αύξηση κατάθλιψης και καρδιαγγειακών επεισοδίων, λόγω οικονομικής κρίσης

Έντονο στρες προκαλεί η οικονομική στενότητα, επηρεάζοντας σημαντικά το επίπεδο υγείας των πολιτών. Παρατηρείται αύξηση των περιστατικών ισχαιμικής καρδιοπάθειας και κατάθλιψης.

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008, 18:32

Η έλλειψη άσκησης επιβαρύνει την κατάσταση καρδιοπαθών με κατάθλιψη

Η έλλειψη άσκησης και άλλες ανθυγιεινές συμπεριφορές μπορούν ενδεχομένως να εξηγήσουν γιατί άνθρωποι με καρδιοπάθεια και κατάθλιψη φαίνεται να βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με νέα έρευνα.