Απόψεις - Σχόλια

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008, 15:59

Οι δύο όψεις των καινοτόμων φαρμάκων

Με ανησυχία παρακολουθούν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές τον διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό εισόδου στην φαρμακευτική αγορά πλαστών ή νοθευμένων φαρμάκων.

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008, 17:29

Νέα απειλή οι παλιές λοιμώξεις

Η γήρανση του πληθυσμού στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο παράλληλα με την κοινωνικοοικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη της ιατρικής και των σχετικών θετικών επιστημών, οδήγησε στο παρελθόν τον επαναπροσανατολισμό της φαρμακευτικής έρευνας σε θεραπείες ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τον τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008, 16:34

Κώδικας Αρχών για υπηρεσίες Υγείας

Εφικτή και αναγκαία είναι η δημιουργία ενός Κώδικα Αρχών Αποτελεσματικής Λειτουργίας και Χρηστής Διοίκησης για τις υπηρεσίας στην Ελλάδα. Την άποψη αυτή εκφράζει, με άρθρο του στο IATRONET, ο κοινωνικός – πολιτικός επιστήμων κ. Γαβριήλ Κουρής.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2008, 14:39

Τριβές για τη συλλογική σύμβαση των νοσοκομειακών γιατρών

Την αντίθεσή του στην κλαδική σύμβαση που προτείνει το Υπουργείο εκφράζει ο Πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών της Αχαίας, Στάθης Τερζής.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008, 17:38

Προβληματικός ο υπολογισμός της δαπάνης Υγείας

Σημαντικά προβλήματα στο σύστημα καταγραφής των δαπανών Υγείας, υπάρχουν στη χώρα μας, επισημαίνει με άρθρο της στο ΙΑΤΡΟΝΕΤ η υπεύθυνη των Οικονομικών της Υγείας στο Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) κ. Χαρά Κουσουλάκου.

Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2007, 13:02

Άγνωστες λέξεις ο ‘πόνος’ και η ‘ευαισθησία’ στην Υγεία

Στην πολύπαθη Ελλάδα και στο αμφισβητούμενο απ΄ όλους πια ΕΣΥ, η οργανωμένη αντιμετώπιση του πόνου δεν είναι ακριβώς ένα λυμένο θέμα. Βασίζεται – εν πολλοίς – στην εθελοντική (!) εργασία αναισθησιολόγων και άλλων εργαζομένων σε δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2007, 19:58

Ξέφραγο αμπέλι...

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φιλοσοφία να αντιληφθεί κανείς ότι μία υπηρεσία, όπως το ΕΣΥ, στηρίζεται κατ΄ εξοχήν στους ανθρώπους της. Στο νοσηλευτικό προσωπικό και κυρίως στους γιατρούς, οι οποίοι αποτελούν και τη ‘βιτρίνα’ του…καταστήματος.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007, 16:11

Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο;

Δεν είναι εικόνα αυτή. Και δεν μπορεί πλέον να ισχυριστεί κανείς ότι το χάλι οφείλεται στην έλλειψη κονδυλίων. Υπουργός κατά υφυπουργού. Νομοσχέδιο κατά Προεδρικού Διατάγματος και όποιος αντέξει.