Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 03 Σεπτεμβρίου 2018

Εν αναμονή πώλησης του “Ερρίκος Ντυνάν”

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα πώλησης του “Ερρίκος Ντυνάν”.Η επικείμενη σύμπραξη Δημοσίου με το Ίδρυμα “Αλέξανδρος Ωνάσης” φαίνεται πως έχει αποθαρρύνει κάποιους ενδιαφερόμενους από τον χώρο των ιδιωτικών κλινικών.

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Ηλεκτρονική προέγκριση φαρμάκων από τη Δευτέρα στον ΕΟΠΥΥ

Ξεκινά τη Δευτέρα η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής προέγκρισης φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.Πρόκειται για μία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, η οποία εντάσσεται στην αναβαθμισμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα του Οργανισμού.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Απέσυρε ο Παύλος Πολάκης την ανάρτηση για τον Άρη Φλώρο της Energa

Σε απόσυρση της ανάρτησης που είχε κάνει στο facebook σχετικά με τον Άρη Φλώρο της Energa, προχώρησε ο Παύλος Πολάκης.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Δεκτή έγινε από τον υπουργό Υγείας η παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κώστα Καρακατσιανόπουλου, η οποία είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα.

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018

Ψάχνουν τους ιατρικούς φακέλους για την αποφυλάκιση...

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η νέα αποφυλάκιση με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Πρόκειται για την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, της Energa.

Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018

Ο σερίφης στο facebook και τα προσωπικά δεδομένα...

Σάλο έχει προκαλέσει η εξωθεσμική παρέμβαση του Παύλου Πολάκη στο θέμα αποφυλάκισης του Άρη Φλώρου.Μέσω του facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δημοσιοποιεί γνωμάτευση, με την οποία ο καταδικασμένος για την υπόθεση Energa έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ):“Αυτά τα λαμόγια που έδωσαν τέτοιες γνωματεύσεις σε έναν απατεώνα, 39 ετών για να του αθροίσουν ποσοστό αναπηρίας 70%, θα πληρώσουν πολύ ακριβά αυτό που έκαναν!”, απειλεί, για συνεχίσει:“Πρωτοετής φοιτητής της Ιατρικής καταλαβαίνει πως αυτά είναι γνωμάτευση κατά παραγγελία, προφανώς με αντάλλαγμα και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω”!Τα θέματα που προκύπτουν είναι δύο, εκ των οποίων το ένα αυτονόητο: πώς γίνεται ένας υπουργός – γιατρός να δημοσιοποιεί στοιχεία από τον ιατρικό φάκελο (οποιουδήποτε) ασθενούς;Το δεύτερο, θέτει ο τομεάρχης Υγείας του Κινήματος Αλλαγής.

Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018

Διορισμός με βάση τη βαρύτητα των εγκαυμάτων...

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να διορίσει στο Δημόσιο θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Ισπανικό ΕΣΥ: Eppur si muove...

Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε δραματικά το ισπανικό σύστημα Υγείας.Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου όλοι οι δείκτες είναι αρνητικοί ή σχεδόν αρνητικοί, οι δομές περίθαλψης της Ισπανίας κρατήθηκαν σε ένα σοβαρό επίπεδο.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

Ο Παύλος Πολάκης υπογράφει τη θετική λίστα

Σε καλοκαιρινές διακοπές βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Παύλος Πολάκης υπογράφει αντ' αυτού τον νέο θετικό κατάλογο συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ο οποίος εκδόθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2018

Ξενογιαννακοπούλου ξανά στην Αριστοτέλους;

Ο ανασχηματισμός βρίσκεται προ των πυλών και αναμένονται αλλαγές προσώπων, για προφανείς επικοινωνιακούς λόγους.Στην Αριστοτέλους δεν υπάρχει ανησυχία: ο Ανδρέας Ξανθός εκτιμά πως η θέση του είναι διασφαλισμένη, ενώ ο Παύλος Πολάκης έχει άριστη σχέση με το μέγαρο Μαξίμου.