Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018

Eπιτακτική ανάγκη να υπάρξει ελληνική εκπροσώπηση στην UEMS

Οι πληροφορίες που έχω και αναφέρονται στην προσεχή συνάντηση της UEMS (Επαγγελματική Ένωση Ιατρών) Ακτινολόγων Ευρώπης, στη Ρώμη στις 6 Οκτωβρίου, αναφέρουν ότι η Ελληνική Επαγγελματική Εταιρεία Ακτινολόγων δεν έχει στείλει αντιπρόσωπο για το θέμα που έθεσε και κατόρθωσε να εντάξει στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης η Κύπρια Εκπρόσωπος.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018

Κάπου ξεχάστηκε η λύση

Λύσεις υπάρχουν και μάλιστα κάποιες εξ αυτών έχουν παρθεί...αλλά δυστυχώς ξεχαστεί. Και τι εννοώ. Για παράδειγμα το θέμα της ενεργοποίησης του νομοθετημένου ΝΠΔΔ Οπτικών-Οπτομετρών.

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018

Τρέχει και δε φτάνει…

Λέμε για τα φάρμακα που λείπουν από τα φαρμακεία, αλλά και αυτά που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία δεν τα λες και λίγα. Πάνω από 30 είναι τα σκευάσματα που λείπουν στις δημόσιες δομές -και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά θα έρθουν στα τέλη της χρονιάς, ενώ κανά δύο, από ό,τι μάθαμε θα σκάσουν "μύτη" το 2019.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Με το ρολόι στο χέρι...

20 λεπτά στους Γιατρούς! Με τα λεπτά θα πληρώνει από Σεπτέμβρη ο ΕΟΠΥΥ... Για παράδειγμα, σε αυτά τα ωραία που ετοιμάζει ο ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά τους γιατρούς, θα πρέπει η κάθε τους ιατρική εξέταση να διαρκεί 20 λεπτά και μετά από αυτό το χρόνο θα ξεκλειδώνει το σύστημα για να συνταγογραφούν.

Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Προσοχή σε προιόν με φυσικά βότανα

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Γερμανίας, το προϊόν Arthro – ACE Specific Formula (60 κάψουλες), που παράγεται από την εταιρεία Good Harvests (Asia) Trading Co, Ltd , μετά από ανάλυση βρέθηκε να περιέχει τη φαρμακευτική πρώτη ύλη Indometacin η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση της συσκευασίας.

Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018

Μελέτες λένε....’’ασκηθείτε’’

Παν μέτρον άριστον. Αυτό ισχυρίζονται πρόσφατα δημοσιεύματα του ξένου τύπου αναφορικά με την άσκηση- ότι δηλαδή κάνει καλό στην ψυχική υγεία, αλλά μέχρι ένα όριο.

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018

Θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη;

Έχω μπερδευτεί. Τελικά, οι φαρμακοποιοί θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για το 0,8% αν ο ασφαλισμένος αντί για γενόσημο παίρνει πρωτότυπο; Ο Πανελλήνιος λέει όχι, προφανώς γιατί και πάλι το κέρδος που αφήνουν τα πρωτότυπα είναι μεγάλο- συμπιεσμένο, αλλά μεγάλο.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018

Καλοί πελάτες για το φάρμακο

Σε καλούς πελάτες των φαρμάκων που διακινούνται στην ελληνική αγορά εξελίσσονται οι Κύπριοι τουρίστες. Οταν έρχονται, λέει, δεν γνωρίζουν μόνο τις ελληνικές ομορφιές αλλά αγοράζουν και σκευάσματα, καθώς στην χώρα τους είναι τουλάχιστον πανάκριβα.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018

Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη

Τελικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τους μήνες που έρχονται. Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζουν οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής, καθώς για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός τους θα είναι κλειστός, ενώ επιβάλλεται και μείωση αυτού κατά 30%.

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018

Οι πρώτες αντιδράσεις

Συγκροτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 29 του ν.