Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018

Υπέρμετρη προσδοκία για τα γενόσημα...

Ονειρο θερινής νυκτός δείχνει η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, να φθάσουν τα γενόσημα στο 40% των πωληθέντων από τα ράφια των φαρμακείων μέχρι τα τέλη του έτους ή αλλιώς σε έξι μήνες.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018

Ευνοική ρύθμιση

Τα καλά πρέπει να λέγονται ακόμη και αν χρειάστηκαν πολλοί αγώνες για να γίνει κατανοητό το αυτονόητο. Στο Ν. 4538/2018 (ΦΕΚ 85, Α΄) και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 προστέθηκε μια ευνοϊκή ρύθμιση που αναφέρεται στο δικαίωμα απαλλαγής από τα τέλη κυκλοφορίας (σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018

Πληρώνονται σήμερα οι φυσικοθεραπευτές;

Πιθανότατα σήμερα να δοθεί η οριστικοποίηση της πληρωμής για το μήνα Απρίλιο όσον αφορά τουλάχιστον τους φυσικοθεραπευτές (δηλαδή μιλάμε για ένα τρίμηνο πίσω) και έτσι εξηγείται και η.

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Oι Σαουδάραβες ψάχνουν Έλληνες γιατρούς

Τελικά η Σαουδική Αραβία είναι από τα κράτη που δείχνουν μεγάλη προτίμηση στους Ελληνες γιατρούς. Ακούστηκε ότι ακόμη μια φορά στελέχη από τον μεγαλύτερο νοσοκομειακό Όμιλο της Σαουδικής Αραβίας, τον Mouwasat Medical Group, βρέθηκαν στη χώρα μας και τη προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησαν συναντήσεις με Ελληνες γιατρούς για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό.

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Ανεβαίνει το θερμόμετρο λόγω ανάρτησης στην "Διαύγεια"

Nεύρα προκάλεσε η ανάρτηση στη "Διαύγεια", των Επιτροπών Εξετάσεων για χορήγηση επάρκειας εκτέλεσης υπερηχογραφημάτων από ιατρούς είκοσι (20!) άλλων πλην της Ακτινολογίας ειδικοτήτων.

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Τα νέα είναι καλά - από Δευτέρα θα μάθουμε λεπτομέρειες

Τι και αν άργησαν τα νέα περίπου 14 μήνες, πάντως είναι καλά. Βέβαια το μεγάλο ερώτημα που δεν μπορεί να απαντηθεί από εμάς καθώς είμαστε αναρμόδιοι, είναι γιατί άργησαν τόσο; Σχετική ενημέρωση θα υπάρξει από την ερχόμενη εβδομάδα στο Iatronet.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Σημαντικές δωρεές για την Υγεία

Τα καλά πρέπει να λέγονται και να ξαναλέγονται γιατί τις περισσότερες φορές στη διαδρομή ξεχνιούνται. Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών ακτινοθεραπείας στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με την δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Χασούρα και χρέη

Αραγε πόσες να είναι οι επισφάλειες αυτή τη στιγμή; Όχι γενικώς στο φάρμακο αλλά ειδικά στις φαρμακαποθήκες... Κάποιοι που ξέρουν, λένε ότι αξίζει να δει κανείς το ύψος τους σωρευτικά, πως δηλαδή είναι το ποσοστό τους την τελευταία πενταετία.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Έλεγχοι για το ενέσιμο

Οι Αρχές της Νοτίου Αφρικής - ο αντίστοιχος ΕΟΦ - είναι λέει εδώ και ελέγχουν. Τι ελέγχουν; Μονάδα ελληνική που εξάγει τα σκευάσματά της εκεί, προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, ότι οι εγκαταστάσεις πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές που πρέπει για την ασφάλεια των φαρμάκων που η εταιρεία διακινεί προς τα εκεί.

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018

Αναμένοντας νέα σκευάσματα...

Ανεβαίνει και πάλι η κινητικότητα στο φάρμακο εις ότι αφορά τα νέα σκευάσματα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά.