Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018

Ο κ. Σαραφιανός στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της UEHP

Στη γαλλική πρωτεύουσα μεταβαίνει σήμερα ο Προέδρος της ΠΕΙΚ κ. Γρηγόρης Σαραφιανός, προκειμένου να λάβει μέρος στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της UEHP που είναι το ευρωπαϊκό όργανο των ιδιωτικών κλινικών.

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018

Συνάντηση για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια

Κλειστά όλα τα τηλέφωνα και δεν μπορούμε να μάθουμε και κανένα νέο! Για ποιο πράγμα μιλάω; μα για την συνάντηση που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας ανάμεσα σε παράγοντες του Υπουργείου και την Τρόικα, για να ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο για τη δευτεροβάθμια.

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018

Στα σκαριά άλλη λύση

Αυτά είναι νέα! Βρίσκεται, λέει, σε εξέλιξη, διάταξη Νόμου που θα επιτρέψει εκ νέου σε όσους παρόχους δεν αποδέχτηκαν το συμψηφισμό οφειλών 2012-2015 να το πράξουν μέχρι 15 Ιουνίου 2018, διαφορετικά το οφειλόμενο ποσό για clawback 2014-2015 θα γίνει άμεσα απαιτητό από τις τρέχουσες οφειλές στο σύνολό του- και σίγουρα όχι σε 12 ή 24 δόσεις.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018

Όλα θα κριθούν μέχρι το βράδυ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για το Νομοσχέδιο των Ιδιωτικών Κλινικών, καθώς πρόκειται να το πάρουν οι Διευθυντές των διαφόρων τμημάτων του Υπουργείου και κοινώς να το κάνουν φύλλο και φτερό.

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018

Με λίγη καθυστέρηση...

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, λένε, αλλά και εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Μολονότι ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (General Data Protection Regulation) 679/2016, έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 25 Μάϊου 2018, ακούγεται ότι δημόσιο νοσοκομείο προκήρυξε διαγωνισμό στις 30.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Nέο μεταμοσχευτικό κέντρο από το Ωνάσειο

Ίσως και μέσα στον Ιούνιο να ανακοινωθεί το νέο μεταμοσχευτικό κέντρο από το Ωνάσειο, όπως τελευταίως ακούστηκε από τα χείλη παραγόντων του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων μιας νέας πτέρυγας στην κλινική.

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Την Πέμπτη συνεδριάζουν για το νομοσχέδιο

Για την Πέμπτη έχει οριστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη στον Ιδιωτικό Τομέα.

Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Χωρίς εκπλήξεις τα αποτελέσματα

Χωρίς εκπλήξεις στα αποτελέσματα, μαθαίνουμε ότι διενεργήθηκε το 31ο Συνέδριο της ΟΣΦΕ στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, προκειμένου να εκλεγεί η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας των Συνεταιρισμών των Φαρμακοποιών της Χώρας.

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

Θεωρούν υπερβολικές τις περικοπές

Σε σύνολο 275 παρόχων -ψυχιατρικές κλινικές, κέντρα αποκατάστασης, γενικές κλινικές κ.λπ.- οι 195 συμφώνησαν στον συμψηφισμό των οφειλών 2012-2015, έτσι όπως τις έχει προσδιορίσει ο ΕΟΠΥΥ.

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Θα καταλήξουν στον κάδο των αχρήστων;

Σοβαρό κίνδυνος να καταλήξουν στον κάδο των αχρήστων έχουν τα αποθέματα που διατηρούν τα φαρμακεία σε υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη εάν αυτά έχουν ως τώρα τον αριθμό ΕΑΝ στη συσκευασία και όχι στο αυτοκόλλητο πλαίσιο.