Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ημερίδα για την απεικόνιση στις παθήσεις του ουροποιογεννητικού παιδιών

Είναι γεγονός, ότι όταν υπάρχει συνεργασία, τα αποτελέσματα εκτός από περισσότερα είναι και καλύτερα. Στο πλαίσιο αυτό, ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου φιλοξενεί το αντίστοιχο εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Γ.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Μεγάλη η γκρίνια για τις καθυστερήσεις...

Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές των αναλωσίμων Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι η εξυπηρέτηση θα ήταν άμεση και ταχύτατη προς όλα τα φαρμακεία, τελικά η διαδικασία δεν πηγαίνει.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018

Η προθεσμία λήγει σήμερα

Mέχρι σήμερα θα πρέπει οι εκπρόσωποι από τον χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα να καταθέσουν τις όποιες παρατηρήσεις έχουν πάνω στο νέο εγχειρίδιο με τις οδηγίες για το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι και οι περικοπές στα παραπεμπτικά.

Τρίτη, 08 Μαΐου 2018

Η λύση είναι μπροστά μας

Πολλές φορές, η λύση είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν την βλέπουμε ή κάνουμε πως δεν την βλέπουμε "εσκεμμένα", ιδίως όταν υπάρχει κόστος.

Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018

Φαίνεται μακρινός ο στόχος

Μπορεί ο στόχος για τον έλεγχο, κοινώς τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών για την υγεία, να υπάρχει αλλά είναι μακρινός, όπως φαίνεται! Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, λέει, στο 1ο τετράμηνο του 2018, υπεγράφησαν 400 συμβάσεις συντήρησης και επισκευής 600 απεικονιστικών μηχανημάτων, συνολικής δαπάνης 6,3 εκ.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018

Συλλαλητήριο για την κάνναβη

Πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης «Global Marijuana March» που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Πέμπτη, 03 Μαΐου 2018

Επιστημονικό forum για τα νέα φάρμακα στην ογκολογία

Ανοσο-ογκολογία, στοχευμένες θεραπείες, μόνες και σε συνδυασμό μεταξύ τους ή με συμβατική χημειοθεραπεία έχουν επιφέρει επαναστατικές αλλαγές.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2018

Τουλάχιστον δεν χάθηκε το χιούμορ

Για αρκετούς, το 1.101.101,10 είναι ένα νούμερο...για άλλους, τους πιο παλιούς, παραπέμπει σε μία αγαπημένη ελληνική ταινία με τον Δημήτρη Χορν, "Μια Ζωή την έχουμε".

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Είναι πολλά τα λάθη...

Πολλά τα λάθη, λέει, που υπάρχουν στα Excel που αναρτήθηκαν για τις οφειλές 2012-2015. Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να μην κατάφεραν οι κλινικάρχες να συναντηθούν με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς απουσίαζε για δουλειές στο εξωτερικό, όμως μάλλον η συνάντηση θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Μαγνητικού Τοµογράφου

Λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το νοσοκομείο Μυτιλήνης αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Μαγνητικού Τοµογράφου έως την κάλυψη της θέσης από ιατρό ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής µε ειδικό προσόν, όπως αναφέρεται στην απόφαση, την εκπαίδευση στο Μαγνητικό Τοµογράφο.