Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Επιστροφή στα χρόνια της μασέλας

Οι εξελίξεις στην ιατρική τρέχουν με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ωστόσο…στην Ελλάδα και όσον αφορά τη στοματική υγιεινή πάμε πίσω ολοταχώς!Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας ήρθαν στην επιφάνεια στοιχεία για τη στοματική υγεία των Ελλήνων, οι οποίοι εγκαταλείπουν την πρόληψη και αργούν την αποκατάσταση των δοντιών τους.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018

Κινητικότητα στα κτηνιατρικά φάρμακα

Mεγάλη κινητικότητα εμφανίζουν τα κτηνιατρικά φάρμακα στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Την προηγούμενη εβδομάδα, η Επιτροπή για τα φάρμακα για κτηνιατρική χρήση (CVMP) έδωσε θετική γνωμοδότηση σε μια αρχική αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για το fluralaner / moxidectin, από την Intervet International B.

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες στη σίτιση

Πολλά τα λεφτά, λένε, που πέφτουν για την σίτιση στα νοσοκομεία, και το θέμα δεν είναι μόνο αυτό αλλά και το γεγονός ότι οι ίδιες και οι ίδιες εταιρείες αναλαμβάνουν την προμήθειά τους.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018

Προσπαθούν να λειτουργήσουν με τα μέσα που διαθέτουν

Αυτό το Σάββατο έχει συγκαλέσει η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Ιατρών-Βιοπαθολόγων, Κυταρολόγων, Παθολογοανατόμων τη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018

Δημιουργήθηκε θέμα με τα Κολέγια

Θέμα έχει δημιουργηθεί με τα Κολλέγια, καθώς πληροφορούμαστε ότι ένα πάροχος υγείας που αμφισβητεί τους σπουδαστές σε αυτά αρνείται να τους εγγράψει καταρχήν στον Σύλλογο και αφετέρου ενημέρωσε άλλο πάροχο υγείας ότι δεν είναι νόμιμο να χρησιμοποιεί όσους έχουν πτυχίο από Κολλέγιο, καθώς δεν αναγνωρίζονται οι τίτλοι σπουδών.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση του ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.

Διεξήχθη το Σάββατο η τελική εκλογο- απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, σε μία κρίσιμη περίοδο που διέρχονται όλες οι μονάδες εργαστηριακής ιατρικής, αφού η επιβολή πολλών περιοριστικών μέτρων που αφορούν την αποζημίωση των διενεργούμενων εργαστηριακών εξετάσεων, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Κέντρων.

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Συνάντηση ΕΟΦ και μελών ΠΦΣ

Συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΦ έχουν αύριο, λέει, μέλη από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, με θέμα τι άλλο, τις ελλείψεις φαρμάκων που υπάρχουν στην αγορά και οι οποίες αντί να μειώνονται αυξάνονται.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης τη διετία 2015-2016

Τρεις, λέει, νέες μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης δημιουργήθηκαν τη διετία 2015-2016. Μπορεί να αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο ο αριθμός των αιμοκαθαρόμενων, όμως οι συγκεκριμένες μονάδες ιδρύθηκαν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες που αφήνει ο ιατρικός τουρισμός.

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ημερίδα με θέμα ''Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη''

«Από το εργαστήριο στην κλινική πράξη», είναι το θέμα του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ) στις 4 – 6 Μαΐου 2018.

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

Ο αντιπερισπασμός και τα πυρά από την αντιπολίτευση

Αποτυχημένο και αδέξιο πολιτικό αντιπερισπασμό χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την ερώτηση της αντιπολίτευσης για ευθύνη της σημερινής πολιτικής ηγεσίας στην τιμολόγηση φαρμάκων.