Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Τι ζήτησαν οι πάροχοι για τις ληξιπρόθεσμες

Στο άρθρο 53 του σχεδίου νόμου περιλαμβάνεται πρόβλεψη για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους παρόχους υγείας έως 31-12-2012 με παροχή έκπτωσης 10% για τις κλινικές και 45% επί του συνολικού ποσού για τα χρέη που έχει δοθεί προκαταβολή.

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Διαβήτης της κύησης και όχι μόνο

Aμέσως μετά το ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για το Διαβήτη στο Μόναχο (EASD), τo ΙΑΣΩ διοργανώνει διημερίδα (21-22 Οκτωβρίου) για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, ο οποίος συνεχίζει όχι μόνο να αυξάνει τα ποσοστά εμφάνισής του μαζί με την πληθυσμιακή αύξηση του πλανήτη, αλλά δυστυχώς, και τα ποσοστά της επίπτωσής του επί του πληθυσμού.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Τι σημαίνει παραφάρμακο!

Κάτι μου λέει, ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προετοιμάζει -και πολύ σύντομα θα έχουμε και σχετικά νέα- και άλλο κτύπημα στις παραβατικές συμπεριφορές.

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016

Αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία

Αλλαγές στην παραγωγική τους διαδικασία, ακούγεται ότι ετοιμάζουν φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να προσαρμοστούν στα οικονομικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς, που προβλέπεται ότι θα χειροτερέψουν του χρόνου.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και πλατείες στο στόχαστρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Eταιρείας

Όταν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σχεδίασε τη νέα αντικαπνιστική πολιτική της, ανέδειξε ως νέους στόχους την αντιμετώπιση της μόλυνσης από τα αποτσίγαρα και την απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους δημόσιους ανοικτούς χώρους.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Περιμένοντας την τροποποίηση της διαφήμισης

Τελικά, άμα ψάχνεις όλο και κάτι βρίσκεις! Μάθαμε λοιπόν ότι το εξώδικο που έστειλε η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών σε εταιρεία για παράνομη, ψευδεπίγραφη και παραπλανητική διαφήμιση που την εμπλέκει σε κάρτα υγείας είναι η Ντιαμάντ ΑΕ.

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Έκτακτη συνέλευση!

Έκτακτη συνέλευση ακούγεται ότι έχει συγκαλέσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών την Κυριακή 16 Οκτωβρίου προκειμένου να συζητηθούν τα "καυτά" ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, καθώς το φθινόπωρο αναμένεται θερμό εξαιτίας του ότι πολλά ζητήματα δεν έχουν μέχρι στιγμής αίσιο τέλος.

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

"Δεν υπάρχει υγεία, χωρίς ψυχική υγεία"

Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και τα στοιχεία κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.... Τα επίσημα στοιχεία καταδεικνύουν πως η ψυχική υγεία μας αφορά όλους και χρειάζεται την προσοχή και τη φροντίδα μας, καθώς συνδέεται άρρηκτα με τη σωματική.

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016

Με το βλέμμα στον ιατρικό τουρισμό;

Kάτι γίνεται με τη Ρωσία...πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα πέρα δώθε των εκπροσώπων ελληνικών κλινικών. ‘Ασε που όλο και κάποιοι από το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας εμφανίζονται στην Ελλάδα ιγκόγνιτο και κανείς (ή σχεδόν κανείς) δεν τους παίρνει πρέφα! Πάντως, όλα δείχνουν ότι τα πέρα δώθε.

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016

Αύριο συζητείται η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Αύριο στις 9.30 έχει κλειστεί το ραντεβού στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της ΚΥΑ «Ρυθμίσεις του επαγγέλματος φαρμακοποιού- ίδρυση φαρμακείου».