Όταν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σχεδίασε τη νέα αντικαπνιστική πολιτική της, ανέδειξε ως νέους στόχους την αντιμετώπιση της μόλυνσης από τα αποτσίγαρα και την απαγόρευση καπνίσματος σε συγκεκριμένους δημόσιους ανοικτούς χώρους.

Για το δεύτερο στόχο, προτεραιότητα έχουν οι παιδικές χαρές, οι χώροι άθλησης, οι πλατείες ή τα αλσύλλια και οι παραλίες.
Κατά την αναζήτηση των μέσων και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την προώθηση αυτών των στόχων, η Ελληνική Aντικαρκινική Eταιρεία ανακάλυψε πως ήδη υπάρχει μία ομάδα που δραστηριοποιείτai για το θέμα των άκαπνων παιδικών χαρών με μέσο έκφρασης το fb με την οποία και συναντήθηκε.

Αποφασίστηκε η Αντικαρκινική να παραχωρήσει την αιγίδα της στην πρωτοβουλία " Δράση για άκαπνες παιδικές χαρές" και θα προσπαθήσει με τις δυνάμεις που διαθέτει να την στηρίξει. Δεν δημιουργεί η ίδια ανάλογη πρωτοβουλία, δίνοντας το παράδειγμα πως όπου οι πολίτες αναλαμβάνουν σωστές πρωτοβουλίες, πρέπει να τους βοηθάμε. Εξάλλου, όπως τα περισσότερα θέματα υγείας, έτσι και ο καρκίνος, είναι ένα ιατρο-κοινωνικό πρόβλημα που χρειάζεται την ενεργή δράση όλων μας.

Παράλληλα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ετοιμάζει τις πινακίδες που θα προτείνει στους Δήμους να αναρτήσουν στις παιδικές χαρές και στις πλατείες, καθώς και το ενημερωτικό υλικό για να κατανοήσουν οι πολίτες "τα γιατί" αυτής της προσπάθειας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Χορήγηση σεμαγλουτίδης με βάση την υδρογέλη - Θα χορηγείται μια φορά το μήνα
Παιδιά: Ο φυσιολογικός ορός μειώνει τη διάρκεια του κρυολογήματος [μελέτη]
ΕΟΠΥΥ στην 88η ΔΕΘ: Ο πολίτης στο επίκεντρο των υπηρεσιών Υγείας