Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μήνυμα προς την Κομισιόν στέλνει η PGEU

Η παραδοχή ότι "Πουθενά δεν αποδείχθηκε πως οι εφαρμοστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν στα κράτη μέλη σταδιακά από το 1995 μέχρι σήμερα (π.

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ταχύρρυθμo… αλλά δεν λειτουργεί!

Θέλετε να γίνετe διασώστης στο ΕΚΑΒ; Για να συμβεί αυτό πρέπει μεταξύ άλλων να έχετε φοιτήσει στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ! Το οποίο όμως, δεν λειτουργεί! Ρύθμιση στο πόδι.

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Τι θα γίνει με τα ορθοπεδικά είδη;

Τι θα γίνει τελικά με τα ορθοπεδικά είδη; Θα περάσουν ή όχι στη δικαιοδοσία των φαρμακείων; Είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα τον φαρμακευτικό κόσμο, καθώς αυτός θεωρεί ότι αν τα φαρμακεία αναλάβουν τη διάθεσή τους θα πέσει και το υψηλό τους κόστος, που σήμερα είναι στα 110 εκατ.

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Μπράβο!

Τέτοιες ανακοινώσεις, αναμφίβολα δίνουν κουράγιο και αποτυπώνουν ανθρωπιά. "Κάθε παιδί, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας και κοινωνικοοικονομικής προέλευσης, δικαιούται την παροχή εκπαίδευσης και περίθαλψης στις δημόσιες δομές, παιδείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη του Ανθρώπου (άρθρα 22, 25, 26) και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (άρθρα 22, 24, 26, 28) αλλά και από τους νόμους της Πολιτείας", δήλωσε με ανακοίνωσή του ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κακά μαντάτα…

Άσχημα τα νέα, καθώς πλανώνται δύο νέα λουκέτα και πάλι στο κέντρο των Αθηνών. Kαι μιλάμε για μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα- βεβαίως βεβαίως! Τους λένε ότι δεν πάει άλλο.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αναμονή…για υπογραφές

Οι συζητήσεις έγιναν και όλα πήγαν κατ' ευχήν, λένε ιατρικοί επισκέπτες, σχετικά με τις συναντήσεις που είχαν για τη νέα συλλογική τους σύμβαση.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Σε αναμμένα κάρβουνα...

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι οι προμηθευτές υγείας εν αναμονή του νέου Κανονισμού για το πώς θα γίνονται οι αγορές υλικών συνολικά από τα νοσοκομεία της χώρας.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιοι νεφροπαθείς απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ

Να και κάτι καλό! Οι νεφροπαθείς με αναπηρία άνω του 80%, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ εφόσον συντρέχουν τα κάτωθι:1.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γιάννης Μπασκόζος μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

Μέλος της Μόνιμης Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη (SCRC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) εξελέγη την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

H.... Γερμανίδα τα θέλει cash!

Πάνε και έρχονται τα θεσμικά όργανα στον ΕΟΦ -και δεν εννοώ μόνο τους φαρμακοποιούς- για τις σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων.