Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Eνστάσεις ετοιμάζουν τα διαγνωστικά εργαστήρια

Τι και αν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε το μέτρο του clawback καταρχήν συνταγματικό. Το θέμα είναι αν η εφαρμογή του τηρεί την αρχή της δίκαιης ισορροπίας μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος.

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016

Επί τάπητος οι υγειονομικές ανάγκες της χώρας

Τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας αλλά και τα προβλήματα του κλάδου θα θέσει επί τάπητος, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο πλαίσιο του 1ου Ιατρικού Συνεδρίου Επαγγελματικής Πρακτικής που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Απριλίου.

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016

Απουσία Επιτελικού Δημόσιου Φορέα Υγείας στην Ειδομένη;

Αληθεύει ότι στην Ειδομένη δεν υπάρχει Επιτελικός Δημόσιος Φορέας Υγείας; Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, η οποία μεταξύ άλλων διαρρέει ότι ενώ θα έπρεπε να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα και επικουρικά να λειτουργούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) συμβαίνει συνήθως το αντίθετο.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων

Kάλεσμα για την ετήσια τακτική γενική συνέλευση έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων στα μέλη του οργάνου την ερχόμενη εβδομάδα (2 Απριλίου).

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016

Στο Υπουργείο Εργασίας σκοπεύουν να πάνε εκπρόσωποι από τη Φαμάρ

Αν όχι σήμερα, αύριο μετά από αίτηση της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών αλλά και του επιχειρησιακού σωματείου που υπάρχει στη φαρμακοβιομηχανία Φαμάρ, εκπρόσωποι από τη διοίκηση της τελευταίας σκοπεύουν να επισκεφτούν το Υπουργείο Εργασίας –το γραφείο του γενικού γραμματέα Α.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Φαρμακερή ημέρα

Tελευταία μέρα και φαρμακερή η σημερινή για κάθε πάροχο -που λειτουργεί εργαστήριο ή διαγνωστικό κέντρο- καθώς αν δεν έχει υποβάλει στον ΕΟΠΥΥ τα πορίσματα ελέγχου που του έχουν γίνει για τις δαπάνες του 2013 θα πρέπει να περιμένει και "καμπάνα".

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Kλινικάρχες θα συζητήσουν για τη νέα σύμβαση

Tην επόμενη εβδομάδα αναμένουν οι ιδιώτες κλινικάρχες την πρώτη κρούση από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της νέας σύμβασης που αιωρείται εδώ και καιρό.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τα χρωστούμενα παραμένουν στο τεφτέρι

«Δεν έχουμε πια να χάσουμε τίποτα», λένε κάποιοι προμηθευτές ιατροτεχνολογικού υλικού και ετοιμάζονται να σύρουν στα δικαστήρια τις διοικήσεις ορισμένων δημόσιων νοσοκομείων –συμπεριλαμβάνονται και τα στρατιωτικά- αλλά και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016

Πιο ανθεκτικές στην κρίση οι ψυχιατρικές κλινικές

Tελικά όπως φαίνεται, οι μόνες κλινικές που είναι πιο ανθεκτικές στην κρίση είναι οι ψυχιατρικές (γιατί άραγε;). Στον ιδιωτικό τομέα, μάθαμε ότι μία μόνο έχει αναστείλει τη λειτουργία της στα χρόνια του μνημονίου (2010-2015).

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

H Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών συμμετέχει στο Hellas PHARM 2016

Η συμμετοχή εκπροσώπων από την Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών – PGEU- στο Hellas PHARM 2016, με επικεφαλής τον πρόεδρό της JanSmits, σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα για το περιεχόμενο και το ύφος του φαρμακευτικού συνεδρίου- έκθεσης που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.