Η προσθήκη βάρους στο περπάτημά σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την προπόνησή σας πιο έντονη. Αλλά μπορεί να μην είναι εξίσου καλή ιδέα για όλους. Τα βάρη μπορούν να τεντώσουν περισσότερο τις αρθρώσεις, ασκώντας πρόσθετη πίεση, η οποία μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών των τενόντων ή των συνδέσμων.

Περπάτημα με βάρη στον αστράγαλο

Τα βάρη στον αστράγαλο είναι εύχρηστα για περπάτημα. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε την ένταση του περπατήματος. Τα βάρη στον αστράγαλο αυξάνουν τη χρήση του τετρακέφαλου αντί για τους μηριαίους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ανισορροπία. Τα βάρη προσθέτουν επίσης πίεση στην άρθρωση του αστραγάλου και αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμών των τενόντων και των συνδέσμων στην πλάτη, τους γοφούς και τα γόνατα. Τα βάρη αστραγάλων, όμως, είναι πολύ καλά για άρσεις ποδιών που εστιάζουν στους μύες του ισχίου και των ποδιών.

Περπάτημα με βάρη στον καρπό

Ακριβώς όπως τα βάρη στον αστράγαλο, τα βάρη των χεριών μπορεί να φαίνονται εξαιρετική ιδέα, αλλά δεν είναι η καλύτερη λύση για να προσθέσετε βάρος κατά τη διάρκεια μιας βόλτας. Τα περικάρπια με βάρη μπορεί να προκαλέσουν μυϊκές ανισορροπίες και τραυματισμούς στον καρπό, τους ώμους, τους αγκώνες και τον αυχένα. Η πιο σωστή τους χρήση θα ήταν να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πιο δύσκολη μια διάταση ή αν θέλετε να κάνετε ασκήσεις χεριών αλλά δεν μπορείτε να σηκώσετε αλτήρες.

Περπάτημα με γιλέκο βάρους

Τα γιλέκα με βάρος είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την ένταση του περπατήματος. Το γιλέκο συνήθως περνάει πάνω από τους ώμους και έχει ένα λουρί για να το κρατά γύρω από τη μέση. Υπάρχουν βάρη στο γιλέκο που μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν για να ρυθμίσετε το συνολικό του βάρος. Το βάρος του γιλέκου προσθέτει πίεση στα οστά, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη νέων οστικών κυττάρων και μειώνοντας την οστική απώλεια. Η τοποθέτησή του δεν ασκεί περιττή πίεση στο σώμα σε σχέση με τις άλλες επιλογές. Ωστόσο, άτομα με προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη θα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό τους προτού χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο γιλέκο.

Το περπάτημα με ένα γιλέκο βάρους καίει περισσότερες θερμίδες;

Το βάρος του γιλέκου απαιτεί περισσότερη ενέργεια από το άτομα για να περπατήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καύση περισσότερων θερμίδων, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από έρευνες.

Άλλα οφέλη του περπατήματος

Το περπάτημα είναι μια εξαιρετική μορφή αερόβιας άσκηση που ωφελεί το σώμα με πολλούς τρόπους. Ενώ οι περισσότερες έρευνες για το περπάτημα με βάρη επικεντρώνονται στην καύση θερμίδων και στην αύξηση της δύναμης, η έρευνα για το απλό περπάτημα είναι πολύ πιο εκτεταμένη. Το περπάτημα μπορεί να σας βοηθήσει με τους εξής τρόπους:

*Μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση σε άτομα με υπέρταση

*Βοηθά στην πιο ομαλή λειτουργία του μεταβολισμού

*Βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα

Προφυλάξεις

Το περπάτημα με βάρη μπορεί να βοηθήσει να κάψετε επιπλέον θερμίδες και να αυξήσει τη δύναμή σας. Ωστόσο, δεν είναι και η πιο ασφαλής πρακτική για κάποιον που δεν έχει ήδη καλή φυσική κατάσταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γεωργιάδης: Έρχεται υψηλότερη συμμετοχή για όσους επιλέγουν ιδιωτικές κλινικές
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας