Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Γιατί η νέα απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών;

Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος, εκτός από τις πολιτικές συζητήσεις και τη "μοιρασιά" των Ελλήνων στο "ναι" ή το "όχι", είχε και σαφείς επιπτώσεις στην αγορά φαρμάκου.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Νέοι γιατροί: ψηφίζουν 'Μένουμε Ελλάδα'

"Μένουμε Ελλάδα" ψηφίζει το 41% των νέων γιατρών όταν τίθεται το ερώτημα πού θα βρουν δουλειά μετά την ειδικότητα.Το αποτέλεσμα αυτό έφερε μια μικρή έρευνα από το Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας μεταξύ μελών του.

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Νέα χρέη νοσοκομείων κλείνουν τη στρόφιγγα των φαρμάκων

Τη στρόφιγγα αποφάσισε να κλείσει μεγάλη φαρμακευτική που διαθέτει κυρίως ακριβά φάρμακα, όπως αντικαρκινικά, βιολογικούς παράγοντες κλπ.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Φάρμακα: "Κανονιές" από Eurogroup και Λουράντο

Αρνητικά έως πολύ αρνητικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν στους φαρμακοποιούς οι ξένοι δανειστές.Στη συνεδρίαση του Eurogroup της Κυριακής εκπονήθηκε ένα σχέδιο για την Ελλάδα, στο οποίο περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, οι οποίες ξεπερνούν τις “κόκκινες γραμμές” των φαρμακοποιών.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Εσωτερική αναδιάρθρωση στην AstraZeneca

Διευθυντής τιμολόγησης και αποζημίωσης της AstraZeneca ανέλαβε τις τελευταίες ημέρες ο κ. Νίκος Ξενουδάκης από διευθυντής τιμολόγησης και νομοθεσίας που ήταν τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015

Δ. Κούβελας: Επιλέγουμε φάρμακο όπως αυτοκίνητο!

Έναν σαφή σεξιστικό παραλληλισμό χρησιμοποίησε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της επιτροπής λίστας Δημήτρης Κούβελας, για την αξιολόγηση των φαρμάκων.

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015

Πληρότητες 156% σε βασικά νοσοκομεία κέντρου και περιφέρειας

Υπερπλήρη σε ποσοστό που έφτασε μέχρι και το 156% εμφάνισαν το 2013 τρία γενικά νοσοκομεία της χώρας, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν» και το νοσοκομείο Κέρκυρας.

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015

Εκπτώσεις φαρμακευτικών σε αγορές τοις μετρητοίς

Ασφυκτικές πιέσεις στην αγορά φαρμάκου φέρνει ο έλεγχος κεφαλαίων, τουλάχιστον όπως αποτυπώνεται στον κλάδο του χονδρεμπορίου.

Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2015

Στάση αναμονής στο φάρμακο με στόχο την επάρκεια

Στάση αναμονής τηρούν οι φαρμακευτικές μετά το "όχι" του δημοψηφίσματος, διατηρώντας την ελπίδα ότι με τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τον έλεγχο κεφαλαίων, ο κλάδος θα εξαιρεθεί, προκειμένου να γίνονται εφικτές οι εισαγωγές φαρμάκων και πρώτων υλών.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015

Σιωπή από Κουρουμπλή για τον διορισμό του ανιψιού στο “Ελπίς”

Είπαμε να μην το γράψουμε, πριν υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του υπουργού.Πέρασαν, όμως, 24 ώρες και κάτι τέτοιο δεν προέκυψε.