Υπερπλήρη σε ποσοστό που έφτασε μέχρι και το 156% εμφάνισαν το 2013 τρία γενικά νοσοκομεία της χώρας, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν» και το νοσοκομείο Κέρκυρας. Σε αυτά τα νοσοκομεία, οι ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία, στους διαδρόμους των νοσοκομείων, εφόσον οι διαθέσιμες κλίνες δεν επαρκούν για νοσηλεία.

Αυτό επισημαίνει σχετική μελέτη στους ισολογισμούς των νοσοκομείων του 2013, τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό είναι αφενός παράνομο, αφετέρου επικίνδυνο για την ασφάλεια και υγεία των νοσηλευθέντων.

Και η μελέτη συνεχίζει: "Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται νοσοκομεία που λειτουργούν συνήθως σε νησιά, με πολύ χαμηλή πληρότητα κλινών, υποαπασχόληση πόρων και κατ’ επέκταση, αυξημένο κόστος. Βέβαια τα νοσοκομεία αυτά χαρακτηρίζονται από έντονη εποχικότητα, λόγω του ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ποσοστό κάλυψης των κλινών αυξάνεται εξαιτίας του τουρισμού, ενώ τους χειμερινούς μήνες η νοσηλευτική κίνηση μειώνεται".

Ενάμισυ χρόνο μετά τα παραπάνω διαθέσιμα στοιχεία, σε κατάσταση βαθύτερης οικονομικής κρίσης, άντε να εξηγήσεις -και να πείσεις- ότι δεν υπάρχει δυνατότητα άλλης περιστολής στις δαπάνες υγείας...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ανθυγιεινή  διατροφή του πατέρα συνδέεται με καρδιοπάθεια στην κόρη του [μελέτη]
Γιόγκα και διατάσεις κατά της ακράτειας στις γυναίκες [μελέτη]