Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

''Σκυταλοδρομία'' για την πληρωμή των εφημεριών

Ένα πενθήμερο ξενύχτι στο υπουργείο Υγείας, χρειάστηκε τελικά για την υλοποίηση της απόφασης για πληρωμή των εφημεριών από τα νοσοκομεία.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Χωρίς ατομικά πλαφόν για το 2015 η ιδιωτική υγεία

Καθώς διαγνωστικά κέντρα και κλινικές περιμένουν κάποια πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ για ενίσχυση της ρευστότητας, ξεκινούν οι συζητήσεις για το ύψος των ποσών που μπορούν να αναμένονται, σε σχέση με τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στους ασθενείς.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Πορτογαλία: Ακέραιο το επάγγελμα του φαρμακοποιού

Μετρήσεις για την ακεραιότητα των επαγγελμάτων, έκαναν οι Πορτογάλοι, επηρεασμένοι από τη δική τους πορεία μέσα στην οικονομική κρίση και τις προσπάθειες εξάλειψης της διαφθοράς.

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Συγκρούσεις συμφερόντων στον ΕΟΦ;

«Φωτιές» ανάβουν οι τοποθετήσεις των δύο νέων αντιπροέδρων στον ΕΟΦ, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας.Η μεν πρώτη αντιπρόεδρος Δέσποινα Μακριδάκη είναι πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ, της ένωσης νοσοκομειακών φαρμακοποιών, ο δε προοριζόμενος για δεύτερος αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Ηλίας Γιαννόγλου, είναι γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

Νέα πρόσωπα στο δ.σ. του ΣΦΕΕ

Με πολλές ισοψηφίες και δύο νέα πρόσωπα εμπλουτίστηκε το νέο δ.σ. του ΣΦΕΕ που αναδείχθηκε από τη σημερινή γενική συνέλευση του Συνδέσμου.

Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

''Κόντρες'' για τις εφημερίες που πληρώνονται...

Στο δρόμο βρίσκεται η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών μετά και τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της σχετικής υπουργικής απόφασης που όπως φαίνεται «είχε κόκκαλα».

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Τριμερής για το Ερ. Ντυνάν στο υπουργείο Εργασίας;

Τον πίνακα κατάταξης μετά τον πλειστηριασμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, περιμένουν τις μέρες αυτές οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, προσδοκώντας από τον προσδιορισμό των χρεών να πάρουν τα οφειλόμενα δεδουλευμένα.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Ένσταση γιατρού κατά της ‘’καμπάνας’’ 10.000 ευρώ

Στη «στροφή» των εκλογών και της νέας κυβέρνησης, «πιάστηκε» γενικός γιατρός που του καταλογίστηκε πρόστιμο 10.132 ευρώ για συνταγογράφηση φαρμάκων άλλης ειδικότητας ή εκτός ενδείξεων.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Με ή χωρίς φόρους οι ''επιστροφές'' της φαρμακοβιομηχανίας;

Η ώρα των rebate και clawback φαίνεται πως πλησιάζει για τη φαρμακοβιομηχανία, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014.Και αφού έχουν προηγηθεί συναντήσεις του υπουργού Υγείας Π.

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

"Όχι" Χλέτσου στον ΕΟΠΥΥ μετά τις αντιδράσεις

Αρνητικός εμφανίζεται ο καθηγητής Οικονομικών Μιχάλης Χλέτσος στο ενδεχόμενο να αναλάβει πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.Έπειτα από τον θόρυβο και τις αντιδράσεις, ο κ.