Στη «στροφή» των εκλογών και της νέας κυβέρνησης, «πιάστηκε» γενικός γιατρός που του καταλογίστηκε πρόστιμο 10.132 ευρώ για συνταγογράφηση φαρμάκων άλλης ειδικότητας ή εκτός ενδείξεων.

Το πρόβλημα της συνταγογράφησης των γενικών γιατρών είχε καταφέρει να συζητήσει η Ένωσή τους, ΕΛΕΓΕΙΑ, στα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να τους επιτρέπεται η διαχείριση χρονίων παθήσεων, όπως προβλέπεται από τον ΠΟΥ.

Η ισχύουσα όμως γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, απαγορεύει στους γενικούς γιατρούς τη συνταγογράφηση ειδικοτήτων που δεν έχουν παρακολουθήσει, όπως η πνευμονολογία.

Ο εν λόγω γιατρός βρέθηκε να συνταγογραφεί φάρμακα για χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ακράτεια, με αποτέλεσμα να του καταλογιστεί μονομιάς, πρόστιμο 10.132 ευρώ, χωρίς να υπάρχει κλιμάκωση (τα 180 ευρώ ήταν από λάθος ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου).

Καθώς λοιπόν λόγω αλλαγής της Κυβέρνησης δεν πρόλαβε να θεσμοθετηθεί η αλλαγή που είχε συμφωνηθεί στα μέσα Δεκεμβρίου, τώρα ο γιατρός ετοιμάζεται για ένσταση στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να συγκροτηθεί το νέο ΚΕΣΥ και να λυθεί το πρόβλημα θεσμικά...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σύγχρονη αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος σε αρχικό στάδιο
177η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στο Μαντούδι
Ξυλοδαρμός υγειονομικών στο νοσοκομείο Μεσολογγίου - Χτύπησαν διασώστες