Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Τέλος στη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας

Ηλεκτρονικά θα γίνεται ο έλεγχος της ασφαλιστικής ενημερότητας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται χειρόγραφη θεώρηση και αυτοκόλλητη ετικέτα στα βιβλιάρια ασθένειας όλων των Ταμείων που μετέχουν στον Οργανισμό.

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Ιδέες από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την ασφαλή μεταφορά φαρμάκων!

Η παιδική φαντασία ξεπερνά κάθε πρόβλημα. Δίνει λύσεις ακόμη και σε τεχνικά θέματα, τα οποία βασανίζουν τους μεγάλους.

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ακούμε πολλά για τις κλινικές μελέτες, αλλά δεν βλέπουμε τίποτε

Έχουμε χορτάσει από εξαγγελίες για βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και των υποδομών, ώστε να αυξηθούν οι κλινικές μελέτες που γίνονται στη χώρα μας.

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Δυσκολίες εμφανίζουν τα σενάρια ανακοστολόγησης στα φάρμακα

Σενάρια ανακοστολόγησης επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας με στόχο τις μειώσεις όχι μόνο της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και των rebate και clawback.

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΟΠΥΥ: Υπέρβαση φαρμακευτικής δαπάνης στα 203 εκατομμύρια ευρώ

Στα 203 εκατομμύρια ευρώ «έκλεισε» τελικά η υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης για τον ΕΟΠΥΥ το 2014, σύμφωνα με τις αρχικές μετρήσεις του Οργανισμού, ενώ ήδη τον Ιανουάριο η υπέρβαση υπολογίζεται σε 18 εκατομμύρια ευρώ.

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Διπλάσιοι οι Έλληνες που αδυνατούν να πληρώσουν για την υγεία τους

Δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, παρατηρεί ο Economist, βάσει στοιχείων της Eurostat.

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

‘’Μπλόκο’’ πληρωμών του ΕΟΠΥΥ από κοινωνικό πόρο που καταργήθηκε

Μια εμπλοκή με τον πόρο του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων επί των φαρμάκων, που προοριζόταν για το ταμείο υγείας των δημοτικών υπαλλήλων, προβληματίζει τελευταία τις φαρμακευτικές.

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015

Νέος πρόεδρος του ΕΟΦ ο καθ. Δ. Κούβελας;

Οι συζητήσεις για το νέο πρόεδρο του ΕΟΦ, δίνουν και παίρνουν, όμως μετά από τη διερεύνηση σειράς προσώπων, τα ...φώτα, τώρα αναδεικνύουν τον καθηγητή Φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής του ΑΠΘ κ.

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Αδιαφάνεια στη δυναμική τιμολόγηση φαρμάκων;

Σημαντικές στρεβλώσεις στην αγορά φαίνεται πως φέρνει η δυναμική τιμολόγηση φαρμάκων, χωρίς στην ουσία να πετυχαίνει σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2015

Χωρίς ακτινοθεραπείες η Λάρισα;

Μετ΄εμποδίων γίνεται η ακτινοθεραπεία σε εγχειρισμένους καρκινοπαθείς στη Λάρισα.Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, διαθέτει δύο μόνο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, που είναι παλιά, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν πάντα, και όταν λειτουργούν δεν είναι βέβαιο ότι υπάρχει το προσωπικό που θα υποστηρίξει τους ασθενείς.