Δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης, παρατηρεί ο Economist, βάσει στοιχείων της Eurostat.

Το μέσο ετήσιο εισόδημα από το 2008-2013 μειώνεται, όταν στην Ευρωζώνη αυξάνεται, όπως επίσης συμβαίνει και με το κόστος εργασίας που ενώ στην Ευρωζώνη δείχνει αυξητικές τάσεις από το 2010 (κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες) στη χώρα μας η μείωση ξεπερνά τις 10 μονάδες.

Από το σύνολο των ανέργων, σχεδόν το 80% αυτών είναι μακροχρόνια άνεργοι στην Ελλάδα, έναντι περίπου 50% των ανέργων στις λοιπές χώρες της Ευρωζώνης.

Την ίδια εξαετία, κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 20-22% του γενικού πληθυσμού, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό αυξήθηκε από 28% περίπου σε 38%.

Όσο για την υγεία, το φτωχότερο μέρος της χώρας, σε ποσοστό περίπου 15% δεν καταφέρνει να καλύψει τις ανάγκες υγείας του, λόγω ανεπάρκειας πόρων, όταν το ποσοστό αυτό ήταν το μισό το 2008. Αντίστοιχα στην ευρωζώνη, μόλις το 5% των φτωχών δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε περίθαλψη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμφωνία Genesis Pharma με Santhera Pharmaceuticals
Υπέρταση στην κύηση
Άδ. Γεωργιάδης: Το ΕΣΥ έχει προβλήματα - Τι αλλάζει σε μισθούς και υποδομές