Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Γ. Μπασκόζος νέος γραμματέας Δημόσιας Υγείας

Νέος γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας τοποθετείται ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, στη θέση της κ. Χριστίνας Παπανικολάου.

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Κοινωνική στήριξη στην ‘’ευαίσθητη’’ Υγεία

Η ... «ευαισθησία» του συστήματος Υγείας, ανακαλύφθηκε και πάλι σήμερα, κατά την τελετή παραλαβής – παράδοσης του υπουργείου, όπου διαπιστώθηκαν για μια ακόμη φορά οι «πληγές», σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις του συστήματος.

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Εποπτικό συμβούλιο 5ετίας για την ΕΣΑΝ

Η ΕΣΑΝ ΑΕ, η εταιρία που θεσμοθετήθηκε από την απερχόμενη κυβέρνηση για την καθιέρωση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και κατηγορήθηκε ότι οδηγεί σε πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας ή σε μειωμένες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, απέκτησε πλέον και διοικητικό συμβούλιο.

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγές μετατάξεων στη ''στροφή'' των εκλογών

Αλλαγές στη σύνθεση του Ειδικού Πενταμελούς Συμβουλίου που ορίζει τις μετατάξεις γιατρών που έχουν υπηρετήσει σε άγονες περιοχές και θέλουν να μεταταγούν σε κενές θέσεις νοσοκομείων της περιφέρειας, αποφάσισε στη «στροφή» πριν τις εκλογές, ο απερχόμενος υπουργός Υγείας.

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Η. Μόσιαλος: ‘’Εγκαταλείπω την πολιτική’’ – απουσία θεσμών

Εγκαταλείπει την πολιτική ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, για να επιστρέψει πλήρως στην ακαδημαϊκή του καριέρα, η οποία λόγω «υψηλών απαιτήσεων, δεν επιτρέπει τη μακροχρόνια, ταυτόχρονη και συστηματική ενασχόληση με την πολιτική».

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Διπλάσιες οι δαπάνες για ακριβά φάρμακα

Η μέση τιμή των ακριβών φαρμάκων, αυτών που περιλαμβάνονται στη λίστα του ν.3816 για τις σοβαρές παθήσεις έφτανε το 2010 στα 184,67 ευρώ, όταν τα φάρμακα αυτά διακινούνταν μέσω φαρμακείων, συμπεριλαμβανομένου του κέρδους των φαρμακοποιών ως ποσοστό επί της χονδρικής τιμής τους.

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ιδιωτική υγεία: Με το βλέμμα στον ιατρικό τουρισμό

Τις δυνατότητές τους στον ιατρικό τουρισμό, διερευνούν οι πάροχοι ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας της χώρας και συζητούν τα πεδία στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί ο συγκεκριμένος τομέας της Ελλάδας.

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Ενστάσεις που φτάνουν μέχρι τα Δικαστήρια...

Ήταν τέλος καλοκαιριού, όταν ένα non paper από κάποιες ελεγκτικές εταιρίες, ανέβαζε τις διπλοχρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών περίπου στα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Νέα μείωση στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ

Με μειωμένο προϋπολογισμό κατά 18,9% για τις ιδιωτικές κλινικές, «έκλεισε» τελικά ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2014, αφού στον σχετικό κωδικό, τα 235 εκ.

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Κέντρο ημέρας Άνοιας στο Μαρούσι

Κέντρο ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς, από την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, πρόκειται να δημιουργηθεί στο Μαρούσι, με απόφαση της υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.