Εγκαταλείπει την πολιτική ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, για να επιστρέψει πλήρως στην ακαδημαϊκή του καριέρα, η οποία λόγω «υψηλών απαιτήσεων, δεν επιτρέπει τη μακροχρόνια, ταυτόχρονη και συστηματική ενασχόληση με την πολιτική».

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος, επισημαίνει πως «το πρόβλημα στη χώρα δεν είναι η έλλειψη ανθρώπων, αλλά η απουσία θεσμών: σαφές πλαίσιο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ΜΜΕ επιπέδου που να προάγουν το δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα και όχι εντυπωσιασμούς, εκπαιδευτικό σύστημα που να συμπλέει με τις διεθνείς τάσεις- γενικά, όλα όσα θα οδηγούσαν μια κοινωνία να ασπάζεται τον ορθολογισμό, να μην ομφαλοσκοπεί και να μη βλέπει παντού εχθρούς και συνωμοσίες».

Δεν παραλείπει επίσης να κάνει λόγο για τη μετανάστευση, λέγοντας πως «είναι κρίμα το μορφωμένο δυναμικό της χώρας, που έφτασε στα πτυχία και στα μεταπτυχιακά με τους κόπους και της θυσίες της ελληνικής οικογένειας, να μην αξιοποιείται σωστά, να απογοητεύεται και να φεύγει, διοχετεύοντας το δυναμισμό του σε άλλες κοινωνίες και οικονομίες».

Και καταλήγοντας, εξέφρασε δύο ελπίδες: ότι «η επόμενη Βουλή θα είναι καλύτερη από την τελευταία, που είχε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο», αλλά και ότι «θα σημειωθεί θετική αναδιάταξη τα επόμενα χρόνια» και «τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας (γεωγραφική θέση, πολιτισμός, παραγωγικοί συντελεστές) θα αξιοποιηθούν με τρόπο, ώστε η χώρα μας να μην είναι ουραγός στην Ενωμένη Ευρώπη, αλλά πρωτοπορία».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το άσθμα συνδέεται με αποβολές και προβλήματα γονιμότητας στις γυναίκες [μελέτη]
Άδ. Γεωργιάδης για το αιμοδυναμικό τμήμα Λέσβου: Στην κριτική απαντάμε με έργα
Κλειστά τα φαρμακεία στην Αττική στις 14 Σεπτεμβρίου