Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Φρένο και στις πληρωμές πρόσθετων εφημεριών

«Φρένο» στις πρόσθετες εφημερίες των νοσοκομείων, παρά τις δραματικές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι κλινικές τους από την υποστελέχωση, βάζει ο νέος νόμος για τη δημιουργία παρατηρητηρίου άνοιας.

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Στο 158% η αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων

Η μέση συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους έχει φτάσει πια το 30% περίπου.Από πρόσφατη μελέτη όμως, σε τυχαίο δείγμα περίπου 40.

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Συνταγές ειδικών φαρμάκων, μόνον ''κατόπιν συστάσεως''...

Ένα πολύπλοκο σύστημα ελέγχου των συνταγών, συζητιέται τις τελευταίες ημέρες στον ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας του αλαλούμ με τα πλαφόν συνταγογράφησης ανά ιατρική ειδικότητα.

Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

''Παρενέργειες'' αγωγών στο ΤΣΑΥ φέρνουν οι φαρμακοποιοί...

Η κακοδιοίκηση στο ΤΣΑΥ είχε αρχίσει να διαφαίνεται από το καλοκαίρι που πέρασε. Τουλάχιστον οι φαρμακοποιοί, έβλεπαν το πρόβλημα από τότε, οπότε ξεκίνησαν να μελετούν το τι πρόκειται να κάνουν, αφού δεν μπορούσαν «να τα βγάλουν πέρα» με τις υπηρεσίες του Ταμείου.

Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Από ''του χρόνου'' τα νέα φάρμακα στην αγορά

Μετά τις 10 Ιανουρίου θα είναι τελικά διαθέσιμα για τους ασθενείς τα νέα φάρμακα που πήραν πρόσφατα τιμή από την τελευταία Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων.

Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

‘’Εκδρομές’’ εντός ΥΠΕ για τις ελλείψεις γιατρών

Στη «διασύνδεση των νοσοκομείων» φαίνεται πως ρίχνει τώρα το βάρος το υπουργείο Υγείας, για να καλύψει τα τεράστια κενά γιατρών στο ΕΣΥ.

Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Και νέες αλλαγές στην απόφαση περί συνταγογράφησης

Αυτή η απόφαση για τις συνταγογραφήσεις των γιατρών μόνο προβλήματα δημιούργησε τελικά, αντί να λύσει τα προϋπάρχοντα!Στην προκειμένη περίπτωση το θέμα έχει να κάνει με τους γενικούς γιατρούς και τι επιτρέπεται αυτοί να συνταγογραφούν.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Από του χρόνου αλλαγές στις προμήθειες νοσοκομείων

Τον γενικό γραμματέα Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη επισκέφθηκε προ ημερών αντιπροσωπεία των εταιριών ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο να εκφράσει την ανησυχία της για το σύστημα προμηθειών, στον τομέα υγείας.

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Ατομικά πλαφόν μέχρι και 65% κάτω...

Ένα αλαλούμ έχει γίνει τελικά με τα ατομικά πλαφόν των γιατρών.Οι όποιες αλλαγές μελετήθηκαν τελικά, δεν διαφοροποίησαν ουσιαστικά το αρχικό συμπέρασμα, που έφτανε τις περικοπές στο 35% της συνταγογράφησης ιατρικών πράξεων και εξετάσεων.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοστολόγηση με ''τετραπλή'' διαφάνεια...

Μανία με τη διαφάνεια φαίνεται πως έχει ο ΕΟΦ, σε ό,τι αφορά την ανακοστολόγηση.Για του λόγου το αληθές, οι υπηρεσίες του, θα αναρτήσουν 4 διαφορετικούς καταλόγους ενόψει της γενικής ανακοστολόγησης του Ιανουαρίου.