Στη «διασύνδεση των νοσοκομείων» φαίνεται πως ρίχνει τώρα το βάρος το υπουργείο Υγείας, για να καλύψει τα τεράστια κενά γιατρών στο ΕΣΥ.

Ενεργοποιώντας τον περσινό νόμο για τις διασυνδέσεις των νοσοκομείων, ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων να καλύπτονται τα κενά αυτά, με «ανταλλαγές πληθυσμών» από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, μέσα στην ίδια υγειονομική περιφέρεια.

Δηλαδή: λείπει μια μέρα ένας καρδιολόγος από το ένα νοσοκομείο, θα καλύψει τα περιστατικά του νοσοκομείου άλλος καρδιολόγος, από άλλο νοσοκομείο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο γιατρός που θα κάνει την αναπλήρωση, μέσα στο μήνα θα καλείται να μετακινείται εντός της περιφέρειάς του αρκετές φορές.

Και καθώς η καρδιολογική της Ξάνθης κινδυνεύει ήδη 4 μέρες το μήνα, καλύπτονται από καρδιολόγο της Αλεξανδρούπολης, καθώς οι επικουρικοί και οι μόνιμοι γιατροί που θα προσληφθούν, βρίσκονται ακόμη ... στο δρόμο κι έρχονται...

Αντίστοιχα, στο δρόμο βρίσκεται και παιδίατρος από την Ικαρία που ζήτησε μετάθεση στον Αγ. Νικόλαο, προκειμένου να μην κλείσει η παιδιατρική κλινική στην Κρήτη...

Μόνο που κανείς δεν τολμά να πει ότι η στελέχωση των νοσοκομείων πλέον πλησιάζει τα όρια ασφαλείας...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κεραμικό εμφύτευμα γνάθου σε ασθενή
Γερμανία: Αυξημένη η θνητότητα από καρδιακές παθήσεις [έκθεση]
ΚΕΘΕΑ Ήπειρος: Θεατρική παράσταση "Οι μικροί Φαρισαίοι''